Gebr. Pletting

Deutsch     English

Het bedrijf:

Fa. Gebr. Pletting is een bollen- en bloementeelt bedrijf gevestigd in Heemskerk op de Voorweg 12. Deze onderneming is in handen van Jan en Ronald Pletting. Het bedrijf teelt ongeveer tien hectare bijzondere bol- en bloemgewassen. Deze broers hebben het bedrijf van hun vader Dirk overgenomen en hebben de verschuiving van groente en bollen naar bloemen en bollen gemaakt. In 1972 is het bedrijf verplaatst van Beverwijk naar de huidige locatie aan de Voorweg in Heemskerk. Jan en Ronald zijn alweer de vijfde generatie, de zesde generatie (Bart) studeert af in 2015 en komt dan in het bedrijf. Het bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar en dat versterkt het bestaansrecht van het bedrijf alleen maar meer. Het blijft ieder jaar weer een uitdaging om een zo kwalitatief goed product in de markt te zetten in deze dynamische, constant veranderende sector. 

Broeierij:

In de winter worden er blauwe druiven (Muscari) voor de snij gebroeid (ongeveer één miljoen). De laatste jaren zijn er samenwerkingen ontstaan met een aantal veredelaars waardoor wij een nog breder assortiment Muscari’s aan kunnen bieden. De aanvoerperiode is van ongeveer begin januari tot ongeveer half april.

Aanbod bloemen

In het voorjaar en de zomermaanden worden nog meer bloemgewassen geteeld. Het begint met de Paeonia ‘Red Charm’ en ‘Coral Sunset’ die in de tweede helft van mei aangevoerd worden. Daarna worden Centaurea (korenbloemen) geteeld en aangevoerd in de periode van eind mei tot eind juni. Begin juni worden de eerste Alliums ‘Atropurpureum’ en Allium ‘Purple Sensation’ gesneden en zijn de daaropvolgende anderhalve maand verkrijgbaar. Vlak daarna worden ook verschillende Eremurus soorten aangevoerd. Begin juli worden de eerste Aconitum Napellus gesneden en tot ver in het najaar zal er een zo kwalitatief en kwantitatief constant mogelijk product aangevoerd worden. Begin augustus tot eind september wordt Montbretia ‘Emily Mckenzie’ gesneden en aangevoerd.Periode en aantallen zijn uiteraard afhankelijk van het seizoen en het weer. Onze producten zijn te krijgen via Flora Holland, vestigingen Aalsmeer en Rijnsburg. Ons aanvoernummer is 529305.

Aanbod bloembollen:

Naast de bloementeelt is er ook een andere tak, de bollenteelt. Er wordt vier hectare Muscari Armeniacum geteeld waarvan een gedeelte op contract in Schagerbrug. Daarnaast worden er nog Alliums ‘Atropurpureum’ en ‘Purple Sensation’, Colchicum ‘Album’ en ‘Violet Queen’ Montbretia ‘Emily Mckenzie’ en ‘Voyager’ Scilla ‘Litardierei’, Triteleia laxa ‘Royal Blue’, Eremurus ‘Pinokkio’ en Erythronium ‘Pagode’ geteeld.Voor vragen en/of informatie kunt u altijd eens langskomen, een email sturen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of even bellen naar ons.

LogoFa. Gebr. Pletting

Voorweg 12

1969 MC Heemskerk

Bart Pletting + 31 (0)6 34557345

+ 31 (0)251 249426

 

Colchicum

Muscari thuis

Purp Sensation

Emily Mkenzie

Copyright © 2017. All Rights Reserved.

 

logo Summerflowers.nl

Kortenbachstraat 15 - 2211GW Noordwijkerhout 
06-51312207 - info@summerflowers.nl 

 

Floral Fundamentals     logo slot