We zijn leuk

Week 15 2014

Misschien wel een beetje vreemde titel om een eerste blog me te beginnen, maar het lijkt er toch wel op dat je in deze snelle wereld toch vooral leuk moet worden gevonden. Alleen als je leuk bent willen mensen naar je luisteren. Ik heb IMG 3341wel eens gedacht dat de mensen eerst naar je gaan luisteren en dan tot de conclusie komen of je wel of niet leuk bent, maar blijkbaar werkt dat andersom. Vandaar de titel, dan is dat alvast duidelijk. Wat gaan we met dit blog doen? We gaan dit blog met drie vaste mensen invullen, die elk een ander deel van de bloemenketen in de vingers hebben. Als dit past geven we gastschrijvers ook de kans om hun verhaal te vertellen. Deze eerste keer komt de aftrap vanuit de kwekers van zomerbloemen. Doordat ik zelf als teelttechnisch adviseur en initiatiefnemer van Summerflowers de hele week op de bedrijven van de zomerbloementelers rondloop, kan ik mij een redelijk beeld vormen van de gang van zaken op die bedrijven die voor de bloemenliefhebber leuk kunnen zijn om te weten. De twee vaste medeschrijvers komen uit de bloemenwinkel en uit de bloemengroothandel. Deze twee dames zullen zichzelf de komende weken introduceren en vertellen wat ze in hun deel van de bloemenbranche meemaken. Vanuit de teelt bedrijven is nu te melden dat alles erg snel aan de groei gaat. De pioenrozen in de kas staan nu bijna allemaal boven de grond en kunnen zich gaan ontwikkelen. Dit is best wel nodig, want deze vroege pioenrozen gaan straks in mei gebruikt worden voor de Summerflowers presentatie op de Floraliën in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Buiten gaat het minder snel en eigenlijk vinden we dit helemaal niet zo erg. Als ze nog even wachten met groeien zijn ze minder gevoelig voor het slechte weer dat we altijd in het voorjaar nog wel eens krijgen. Terwijl ik dit zit te schrijven, tikken de hagelstenen tegen het raam. Ik ben dan altijd blij dat de meeste van onze mooie producten nog onder de grond zitten. Vanuit de kas zijn er echter al zomerbloemen in productie. We gaan deze week beginnen met de Delphinium Volkerfrieden en ook hebben we al weken Alchemilla (vrouwenmantel), Sneeuwbal en Astilbe in productie. Misschien is het ook wel leuk om te weten dat de eerste pioenrozen uit de rolkassen ook volgende week op de markt komen. Bij de laatste zin komt direct een volgend onderwerp opborrelen, namelijk de rolkas. Wat is nu eigenlijk een rolkas en waarom is dit zo bijzonder. Ik hoop dat dit stukje leuk genoeg was om te lezen en u nieuwsgierig genoeg heeft gemaakt om dit te blijven doen.