Hier mijn eerste blog

Week 16 2014

Gastblog

Ik zal mezelf eerst eventjes voorstellen. Ik ben Melanie Warmerdam en werk in een bloemenwinkel in Noordwijkerhout. Ik maak van boeketten tot grote stukken voor op feesten, bruiloften en van rouw tot trouwwerk, Melaniemaar nu ook bij Summerflowers. Al het bloemwerk dat ik maak probeer ik een eigen draai aan te geven, zodat de kijkers kunnen zien dat het anders is wat ik maak. Tegenwoordig moet je anders zijn. Niet alleen in de bloemen. Eigenlijk in elke branche. Je moet je kunnen onderscheiden tussen alle anderen!

Een keer in de maand zal ik een stukje schrijven over bloemen en alles eromheen. Binnenkort is het Florariën in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Daar zal ik het bloemwerk maken in de stand van Summerflowers. Alle voorbereidingen zijn al in volle gang. Het is erg leuk om mee te helpen op zo een grote beurs. Ik ben erg benieuwd wat iedereen daar gaat neerzetten om zijn bedrijf te laten zien. Op zo een beurs moet je in een oogopslag laten zien wie je bent en wat je hebt. Dat is best moeilijk om dat te kunnen neerzetten. Een goed plan en alles op papier zetten is dan erg belangrijk. Zoals wij gedaan hebben, wij zijn eerst met een heleboel ideeën gekomen, deze uitgewerkt op papier en daar de mooiste uitgezocht. Dit idee hebben we op schaal getekend. Van boven, zij en voor aanzicht. Ook moet je denken aan de verlichting, de bedekking op de vloer en waar zet ik wat neer. De bloemen, waar welk soort. Het verversen van de bloemen en het maken van de eventuele ondergronden. Achter zo een grote beurs zit veel werk. Passen en meten, wie gaat waar staan. Ik hoop dat mensen, als ze voor de stand van Summerflowers staan denken; Wauw, wat een mooie, aparte en verschillende soorten zomer bloemen! Nooit geweten dat je dit kunt met deze bloemen!
Tot zo ver mijn eerste blog!
Groetjes, Melanie Warmerdam