Bloemenzee!

Melanie2

Week 19 2014

Zoals jullie weten zijn we druk bezig met de voorbereidingen van het Floraliën. Al het timmer werk is nu af en hoeven ons nu te concentreren op het opbouwen, bloemen aanvoer en het bloemwerk. Wat is het Floraliën toch een prachtig iets.. Soms kom ik planten en bloemen soorten tegen en vraag mezelf af, hoe kan dit zo groeien en bloeien in deze mooie vormen en kleurtjes! Het is al echt al genieten om de mensen zo bezig te zien met hun voorbereidingen. En te bedenken wat een denkwerk hier achter zit. Het is niet even opbouwen en wat moois maken. Nee, er zit een heel denk, maat en teken werk achter. Wat zullen de eind resultaten mooi zijn. Ik kan bijna niet wachten!

Alle bloemen zijn besteld die ik zal verwerken in onze stand. Wat veel soorten! En wat een mooie kleurtjes. Er gaan natuurlijk heel veel bloemen in onze expositie. Het zal een kleurrijk geheel worden. Elke kweker zal zijn bloemen apart te zien krijgen. Een aantal soorten bloemen in meerdere kleurtjes. Een prachtige bloemenzee..

Ook zal ik laten zien wat je kunt met een aantal soorten bloemen. Ik ga proberen iets neer te zetten wat je niet zult verwachten te kunnen maken met deze soorten bloemen.

Wat mij op dit moment nog meer bezig houd is de moederdag van aankomende zondag. Het is altijd een hele drukke week voor de bloemisten. Veel voorbereiden, bestellingen die binnen komen en de winkel moet natuurlijk helemaal in de Moederdag stijl! De winkel moet op tijd omgegooid worden naar de Moederdag. Ik begin hier altijd om maandag mee. Zo weet ik zeker dat ik niet in de knoop kom met de drukte van einde van de week. Alles moet er tot in de puntjes mooi uit zien! Wat ik veel verkoop met de Moederdag is manden met plantjes voor buiten, mooie boeketten met vazen en bloemstukjes in alle zoete kleurtjes. Wat ik zelf écht een moederdagbloem vind is de pioen. Deze verkopen wij dan ook volop deze dagen!