Moederdag 2014

Het is woensdag 14 mei, Moederdag 2014 in de spiegels, met de Franse in het vooruitzicht.
We mogen terugkijken op een succesvolle Moederdag, er was voldoende en breed aanbod beschAd van Leeuwenikbaar, goede prijsvorming, uitzonderingen daar gelaten, weinig extremen en goed weer.
Op Maandag 5 mei stonden er alleen al in Aalsmeer ±13.000 karren voor de klok, waarvan ± 4600 karren rozen, nog steeds de nummer 1 met Moederdag.
Er worden al veel zomerbloemen geveild vanwege het warme voorjaar van dit jaar.
De pioenroos is erg gewild met Moederdag en hebben we er dus ook veel moeten inkopen in verschillende variëteiten. De Sarah Bernhard, Red Charm en Coral Sunset waren trendsetters.
De zomerbloemen zijn dit jaar extreem vroeg, Dahlia, Delphinium, Digitalis, Phlox en Campanula zijn ruim 3 à 4 weken vroeger dan vorige jaren.
De prijzen van de zomerbloemen liggen relatief hoog omdat er nog geen grote aantallen worden aangevoerd.
De snijhortensia’s zijn ook al in grote getale aan de klok in een zeer breed assortiment. Met Moederdag waren de hortensia’s op de klok redelijk betaalbaar, vanwege de grote aanvoer die er nu al is.
Dat de natuur verder is dan vorig jaar zien we ook lokaal bij onze klanten in Europa, bijvoorbeeld in Duitsland waren er dit jaar al volop “Freilandrosen” beschikbaar, wat andere jaren pas na Moederdag echt op gang komt. De seizoen overgang van het assortiment brengt weer enthousiasme in de hele keten, iedereen is weer blij met “nieuwe” producten, grappig is dat er dan vaak meteen weer gedacht wordt dat alles weer verkrijgbaar is dus dat vergt soms nog enig geduld en uitleg. De kennis van wat er in welke jaargetijden verkrijgbaar is wil zo links en rechts nog weleens ontbreken, vreemd is dit ook weer niet want je kunt mensen niet kwalijk nemen als ze niet meer begrijpen wat er soms allemaal te krijgen is…… Dianthus barbatus met kerst en Tulpen in de zomer….. Veel informatie is beschikbaar, maar nog niet voor iedereen bereikbaar. Mede aan ons de taak om de weetjes van u, uw product en uw bedrijf door te geven in de keten, dit doen wij graag voor u, op allerlei manieren en met passie en plezier!

Dutch