Zomer

Week 23 2014

De afgelopen weken heeft de zomer zich aangediend. Dit is te merken aan drukke tuindzomerers die de markt weer op de tweede plaats hebben gezet. Voor mij best wel lastig om te schakelen, maar ik ben tenslotte wel teeltadviseur. Na de drukte rond de Floraliën lijkt alles dat niet met promotie te maken heeft een beetje op een zijspoor. Maar ja, terug naar de basis. Hoewel ik enkele weken geleden nog dacht dat het seizoen niet zo vroeg zou zijn als menigeen dacht, moet ik nu op mijn woorden terug komen. Het seizoen is wel vroeg. Zeker ten opzichte van vorig jaar is dit extreem. Vorig jaar lagen we twee en een halve week achter en nu anderhalve week voor op een normaal jaar. Dit is dus 4 weken in totaal. Dit houdt in dat we 4 weken langer zomerbloemen kunnen leveren dan vorig jaar. In vaktermen zeggen we dan dat alle kaarten gunstig liggen. Door de goede temperatuur is de kwaliteit van de bloemen erg goed en is er nergens sprake van gewassen die te lang op het mooie weer hebben moeten wachten. Deze rust in de productie, maakt deze ook beter voorspelbaar. Na de eerste prijs die we op de Floraliën hebben gewonnen, zijn we nog trotser op ons mooie product. Ik zou haast van de daken willen schreeuwen hoe mooi onze bloemen zijn. Een aantal jaren gelden verbaasde Rob Baan van Koppert Cress tijdens de zomerbloemententoonstelling in Naaldwijk, zich erover dat wij onze mooie producten zo goed konden verstoppen. Ik hoop dat dit nu een andere kant op gaat. Ik roep dat ook iedereen op om zo veel mogelijk foto’s van ons mooie product de wereld in te zenden. Social Media lijkt snel, maar werkt alleen als dit constant door gaat. Twee dagen niet gepost, is vergeten. Geen tijd is dus een verloren kans. Hoewel de teler alle zeilen bij moet zetten om een mooie bloem te oogsten, gaat Summerflowers gewoon door met het onder de aandacht te brengen van al dat moois.

Prettige zomer gewenst.