Weer begonnen!

Afgelopen maandag weer begonnen met werken. Na twee weken vakantie gevierd te hebben, zie ik dat het Ad van Leeuwen28Helianthus seizoen echt is begonnen. Behoorlijk wat kwekers voeren al grote aantallen aan . In de maanden April en Mei komen ze nog hoofdzakelijk uit Spanje, maar nu komen ze uit eigen land. De kwaliteit is erg goed en de prijzen zijn redelijk tot goed te noemen. Ook Bupleurum griffithii, Ammi majus visnaga en Moluccella komen weer van Hollandse bodem. Doordat er niet veel Moluccella wordt aangevoerd is de prijs van dit product erg hoog. Daarentegen zijn de prijzen van Bupleurum en Ammi majus niet al te hoog op dit moment. Ook vanwege het warme voorjaar is het zomerbloemen seizoen dit jaar erg vroeg begonnen. Hierdoor merk je nu dat er bij sommige bloemen gaten vallen in de productie. Het resultaat hiervan is dat bepaalde bloemen op dit moment extreem duur zijn. Vooral Delphinium en Dahlia worden erg goed betaald, maar ook de andere zomerbloemen zijn aanzienlijk duurder dan voorgaande jaren.
Het Pioenen seizoen is nagenoeg voorbij. Dit jaar was het seizoen iets korter dan voorgaande jaren, maar de prijzen waren goed tot zeer goed te noemen. De kwaliteit is over het algemeen goed geweest. Het assortiment zou nog wel uitgebreid kunnen worden met een goede rode Pioen, hier is nog wel een tekort in.De verkoop is goed geweest, klanten tevreden tot zeer tevreden. Ook de kwekers zijn over het algemeen tevreden. De aanvoer van Hortensia’s begon dit jaar niet al te best. Alleen al in Aalsmeer stonden er van de een op andere dag 600 karren aan de klok, deze grote explosie aan Hortensia’s was niet op te vangen, hierdoor daalden de prijs hier en daar fors. Ook zijn er weer een groot aantal kwekers bij gekomen, waarbij de een het uitstekend doet en de ander wat minder. Dit heeft natuurlijk invloed op de prijzen, er staan van sommige soorten gewoonweg te veel aan de klok.
Ik wens iedereen een prettige vakantie, die nog gaan….!
Groeten van Ad van Leeuwen van De gooier International