Zomerse taferelen

Blog Week 31 2014henk 31

Na een week van drukke tuinders en veel bloemen regelen voor diverse presentaties, is het weer tijd om een verhaal op papier te zetten. Natuurlijk kan ik een verhaal vertellen over de warme dagen en de prijzen die natuurlijk niet meer zo goed zijn, maar dat is niet echt spannend. Op dit moment is de ergste hitte weer volbij, maar ik zit nu toch nog in mijn kantoor met het raam open dit verhaal te schrijven. Het is mijn laatste klusje voordat ik op vakantie ga. Na mijn vakantie gaan de eerste scholen weer beginnen en dat is voor de bloementelers weer het moment om te hopen op een goede nazomer. Een goede nazomer is best wel te verwachten, De gewassen staan goed en verwachtingen zijn hoog gespannen. We hopen dat we met onze zomerbloemen het zomerse gevoel van de mensen die terug komen van vakantie een beetje vast kunnen houden. Hoewel de zomer voor de telers best wel een moment is om even door te bijten, zetten ze zich voor 100% in om de bloemen niet alleen te telen, maar ook onder de aandacht te krijgen. De afgelopen periode hebben de telers meer dan 15.000 bloemen ter beschikking gesteld voor allerlei presentaties en evenementen. Een mooi moment om naar uit te kijken is de uitzending van het SBS 6 programma Hollands Beste Bloemstylist, dat vanaf 3 september wordt uitgezonden. De zomerbloemen die in de eerste aflevering worden gebruikt zijn door onze telers ter beschikking gesteld. Al de bloemen voor het varende corso van komende weekend zijn geregeld en worden deze week door de telers op de plaats van bestemming gebracht. Dit geld ook voor de presentaties in de Pyramide in Naaldwijk van deze en vorige week. Kortom, ik kan met een gerust hart op vakantie gaan, want met zoveel activiteiten die zijn voorbereidt zal niemand mij missen. Iedereen die ook nog een dagje vrij heeft veel plezier met het mooie rustige zomerweer.