Even schrikken

Blog Week 37 2014henk 37

Afgelopen week had ik voor mezelf een rustige tweede helft van de week in de planning. Maandag en Dinsdag hadden we veel drukte door de kopersdag waar we een ruime presentatie zomerbloemen hebben laten zien en op dezelfde dag was er de, mede door ons verzorgde rouwbloemen presentatie in Ede op Plantion. Hierbij kwam nog dat arrangeurvakblad “De Pook” hier nog foto’s voor ons zou gaan maken. Wat betreft de planning ging dit maar net goed. Net toen het rustige vaarwater er aan zat te komen, een telefoontje van Mara v/d Berg. Deze kunstenares heeft een expositie van haar “Proeve van Meesterschap” in Boskoop, waarbij zij bloemen schildert en deze hiernaast ook in het echt wil laten zien. Omdat het vakblad Bloem en Blad ook foto’s komt maken, werken wij hier natuurlijk graag aan mee. Wel even de bloemen regelen natuurlijk. Geen probleem, het is toch weekend, dus tijd genoeg. Tussendoor natuurlijk woensdagavond voor de buis voor Hollands Beste Bloemstylist, waar de meeste van de gebruikte zomerbloemen van de Summerflowers telers afkomst waren. Het rustige vaarwater werd al voor het weekend weer verstoort door de lijst van bloemen die via de mail kwam van Fleurmagazine. We gaan samen met hen iets echt moois doen op Alden Biesen en hier zijn bloemen voor nodig. De hoeveelheid bloemen was dus wel even schrikken. Natuurlijk gaan we het regelen, maar ik heb wel een goed verhaal nodig om de telers er van de overtuigen dat deze bloemen wel bij hen vandaan moeten komen. Ik voel me een beetje Martijn Krabbe, die het altijd heeft over “lullen voor spullen”. De beurs in Alden Biesen is de belangrijkste arrangeurbeurs van Europa, dus daar moeten we dus echt wel onze zomerbloemen naar voren laten komen. Gaat dus best wel weer goed komen. Het enige dat nu echt goed vol zit is mijn hoofd. Juist omdat het nu weekend is ga ik nu mijn hoofd maar eens lekker leeg maken met een strandwandeling. Het weer is mooi en ik woon niet voor niets bijna op het strand. Voor de mensen die eerst een uur moeten rijden om op strand te komen, is dat dan weer even schrikken.