Jammer

Blog Week 40 2014henk 40

Afgelopen week hebben we erg veel bloemen laten zien op best wel veel plekken. Dit is extreem veel werk geweest en heeft erg veel organisatie gevraagd. De telers hebben hiervoor de bloemen geleverd en hiervoor ben ik ze dan ook erg dankbaar. Het is alleen jammer dat niet al de kwekers tijd hebben om te gaan kijken hoe de presentatie, in vooral Alden Biesen, is geworden. Ik denk zelf dat ze dan gevraagd hadden of we nog meer bloemen wilden hebben. Het lijkt best wel veel, een vrachtwagen vol met bloemen, gesponsord door 41 Summerflowers telers die op dit moment in productie zijn. Toch is de bijdrage van één bloemenhandelaar ook best wel groot. G-Fresh heeft de complete logistiek en vervoer voor zijn rekening genomen. Verder staat bijna niemand er bij stil, dat iemand zoiets moois moet verzinnen en dan ook nog moet uitvoeren. Nu snap ik ook beter waarom het organiserende blad “Fleur Creatif” heet. Na de voorbereiding zijn er nog 25 mensen (arrangeurs) 4 volle dagen met de zomerbloemen presentatie bezig geweest. Soms kan ik me best voorstellen dat telers vinden dat ze best wel veel aan promotie doen als ze bloemen sponsoren, maar eigenlijk ben je dan pas bij het begin, of misschien moet ik wel zeggen, doe je mee met het laatste stukje. Daarom vind ik het jammer dat de meeste telers niet in de gelegenheid zijn geweest om dit moois met eigen ogen te aanschouwen, ik denk dat het belang van deze presentaties dan meer duidelijk wordt. We moeten eerst zorgen dat de mensen onze bloemen leren kennen. Hierna moeten we zorgen dat ze juist onze bloemen gaan kopen. Nu heb ik, samen met drie andere mensen meer dan 1000 foto’s gemaakt, die we het hele jaar door gaan gebruiken om de zomerbloemen van de Summerflowers telers onder de aandacht te houden. Het leuke is, dat de telers deze foto’s ook zelf kunnen gaan gebruiken voor de promotie van hun bedrijf. Ze hebben tenslotte wel meegedaan met de mooiste Arrangeurs happening van Europa. Je mag daar als producent best wel trost op zijn. Op dit moment moet ik me nog even voorbereiden op het telersmoment van maandag 29 September, op Alden Biesen. In het programma staat voor maandag ”Bekende designers in dialoog met kwekers”. Die kwekers ben ik dus, samen met twee Summerflowers telers. Ook best wel weer spannend. Ik vind het dus vooral jammer voor iedereen die niet in de gelegenheid is geweest dit prachtige evenement te bezoeken. Ze hebben wat gemist. Gelukkig is er nog tijd zat, want ze doen het volgend jaar weer. Zet het alvast in de agenda.