Mooie week

Blog Week 41 2014henk 41

Op misschien wel de laatste mooie dag van het jaar, kijk ik terug op een mooie week voor Summerflowers. Maandag begon het met een verzoek om als teler mee te praten met de bekende designers in de “put” op Alden Biesen. We hoefden niets voor de bereiden en het ging inderdaad allemaal vanzelf. Toch is het in een kuil staan met allemaal mensen om je heen een aparte gewaarwording. Nu heb ik wel meer tegenover een grote groep gestaan, maar dat had ik altijd goed voorbereidt en had ik zelf de regie. Nu waren we overgeleverd aan de vragen van de dames van Fleur Creatif . Hoewel ik me zeker niet helemaal relaxt voelde, hadden we wel de gelegenheid om onze activiteiten goed onder woorden te brengen. Het was in ieder geval weer een nieuwe ervaring. Ik snap nu een beetje beter dat politici voor een interview graag eerst de vragen inzien. Ik denk dat dit voor de toeschouwer wel leuker is dan ingestudeerde verhaaltjes. Om zelf weer een beetje de touwtjes in handen te krijgen, hebben we dinsdag mee gedaan aan het Floral Event in de Pyramide. De gesprekken die we daar met bloemisten hebben gehad waren erg leuk. Mooiste is het als je iemand aan de stand hebt, die zegt alles te weten en dat deze persoon binnen 5 minuten afscheid van je neemt met de woorden dat hij weer veel nieuws heeft gehoord. Op deze avond hebben een beetje per ongeluk een iets andere invulling van de stand gehad, wat erg goed uitpakte. Misschien moet je wel niet zoveel nadenken en de dingen gewoon laten gebeuren. Volgende week kunnen we dat uittesten op de Najaarsbijeenkomsten op Plantion. Twee avonden ontmoeten we daar bloemisten en kunnen onze lol op. Ik hoop dat al deze acties er toe leiden dat er nog meer mensen naar de informatie op onze site gaan kijken. Voorlopig wordt de presentatie op Plantion de laatste deze maand. Ik moet wel gaan nadenken over een nieuwe foto voor het winternummer van de Pook. Ik merk nu plotseling dat de ruimte al weer is volgeschreven. Maar goed ook, want de komende weken gaat er genoeg gebeuren om weer iets nieuws te schrijven.