Proost

Blog Week 43 2014henk 43

Het najaar is begonnen, met meer dan 20°C in het weekend, heb je niet direct dit gevoel. Eigenlijk moet je in mijn werk zeggen als het najaar begint, begint ook het volgende jaar. Op dit moment ben ik al meer bezig met 2015 dan met 2014. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat 2014 afgelopen is, want we moeten de belangrijkste beurs voor 2014 nog krijgen. Voor de kwekers en handel is de FHTF (Flora Holland Trade Fair) de gelegenheid om met elkaar van gedachte te wisselen. De verwachtingen zijn hoog gespannen, want vorig jaar was deze beurs voor Summerflowers een doorslaand succes. Nog nooit hebben de telers zoveel contacten gelegd met de handel en ik zelf met kwekers. In 1 week tijd kwamen er toen 8 nieuwe Summerflowers telers bij, omdat we het verhaal goed naar buiten konden brengen bij een kopje koffie en de bewegende beeld op het scherm achter ons. Op dit moment worden er films gemaakt bij de telers, die we op de beurs introduceren. Om de boog goed op spanning te houden hebben vanmiddag de eerste nieuwe teler voor 2015 ingeschreven. Omdat het nog 3 weken weg is, denk je dat je alle tijd hebt om alles te regelen. Toch wordt het nu goed nadenken over alle zaken die geregeld moeten worden. Als je te laat ben, wordt alles duurder. Als je het drukwerk op tijd bestelt, betaal je geen haasttoeslag. Ik denk dat ik al drie keer deze toeslag heb betaald, omdat het op het laatst nog even geregeld moest worden. Ik ga dit nu dus nu direct regelen, zodat ik dit weekend wat geld in mij zak houdt om met dit mooie herfstweer even een terrasje te pakken. Proost.