Even bijkomen

Blog Week 46 2014henk 46

Na het geweld van vorige week heb ik een beetje moeite om op gang te komen. Ik ben vreselijk blij dat de beurzen van vorige week zo veel aandacht voor Summerflowers hebben opgeleverd, maar mijn voeten leken met het uur groter te worden. Nu na het weekend dit probleem wel is opgelost, blijft mijn hoofd nog wel erg vol zitten. Zeker als je weet dat er eigenlijk 4 beurzen, of bijeenkomst waren die vorige week voorbij zijn gekomen. Eerst natuurlijk de Trade Fair, met op woensdag nog even tussendoor de bloemistenbijeenkomst in de Cultra. Hier weer even bijgepraat met de juryleden van Holland Beste Bloemstylist en gekeken naar een optreden van de winnaars van dit mooie evenement. Na de beurs op vrijdag toch nog snel even een paar afspraken op de IFTF. Als klap op de vuurpeil zaterdag naar ANCO voor een ontmoeting met Alison Bradley van Fusion Flowers. Hier werden we verast op de top van de wereld waar het gaat om bloemsierkunst. Ik heb hier dan ook vrijwel al deze kampioenen gesproken. Hier had ik alle kans toe, want de rest van de telers die aanwezig waren hadden te druk met hun onderlinge gesprekken. Toch wel vreemd, want dat kan ook volgende week nog wel. Het gaf mij echter de kans om alle arrangeurs te spreken en een goed gesprek aan te knopen met Alison Bradley en te genieten van haar passie voor het bloemenvak. Na in op zondag te zijn uitgewaaid op het Noordwijkse strand, ben ik vandaag de hele dag bezig geweest met het uitpluizen van alle zaken die ik op de beurs heb opgeschreven. De beurs is dus wel afgelopen, maar het werk begint nu pas. Hierbij blijkt dus maar weer dat een beurs aan het einde van het seizoen vaak veel effectiever is als aan het begin van het seizoen. Iedereen heeft de materie nog paraat en is er ook nog mee bezig. Tevens kun je nu nog dingen doen met de zaken die je hoort. Vlak voor het seizoen is er niets meer aan te passen en is het dus te laat. Deze beurs is echt netwerken en leren. Het heeft dus nu niets met rechtstreekse reclame te maken. Reclame moet een continu proces zijn dat je moet beoordelen op de lange termijn. Deze beurs is voor Summerflowers weer meer dan geslaagd. Voor bijkomen is er dus nu voorlopig geen tijd. Genieten van al de zaken die weer in gang gezet zijn geeft zoveel extra energie dat het best weer goed gaat komen.