Wintertijd

Blog Week 52 2014henk 52

De winter in Nederland is in de meeste gevallen een periode van voordurende herfst. Als je je dus in de winter door het weer laat beïnvloeden heb je het gemiddeld niet zo best naar je zin. Als je de winter ziet als een periode waarin je aan dingen toekomt die je anders voorbij loopt, is de winter nog niet zo slecht. Geen stress of je nu naar het strand moet of binnen moet blijven. Je blijft gewoon binnen, behalve als het onverwachts toch mooi weer is. Als het standaard herfst is, is elke mooie dag een meevaller. Als het vriest, kun je gaan schaatsen en als je dat niet leuk vindt, kun je gewoon bij de koek en zoopie blijven voor een lekker glaasje Glühwein. Als je matig als gewoon ziet, is gewoon al snel leuk. Ook voor de zomerbloementelers is de jaarwisseling dus gewoon een heel mooie periode. Geen zaken die direct aandacht vragen, even de tijd om de boel even los te laten. Tijd reserveren voor partner, kinderen of zelfs kleinkinderen. Gewoon eens even niet over het werk praten, maar over de zaken rondom het huis en gezin. De oplettende lezer heeft al door dat ik wanhopig probeer een Blog te schrijven waarin geen zomerbloemen voorkomen. Dit is dus mislukt. Misschien helemaal geen probleem, want ook in de winter zijn er volop bloemen te koop. Dus als je zin hebt, koop gerust een boeketje. Mag, maar hoeft niet of zo. In deze periode van het jaar doe je gewoon waar je zelf gelukkig van wordt. Bij mij is dat inderdaad een mooi bosje bloemen, maar dat komt omdat ik het gewoon niet kan laten om over bloemen te praten. Ik wens iedereen dan ook fijne feestdagen en geniet van al de dingen die leuk zijn.