Netwerken

Blog Week 6 2015Henk 6

Na een week waarin ik het gevoel heb bijna niets te hebben gedaan en dus hopeloos achter ben met mijn werk, heb ik toch het gevoel dat ik de hele week hard gewerkt heb. Eigenlijk ben ik deze week alleen bezig geweest met netwerken. Het komt er wat betreft energie gebruik dus op neer dat netwerken inderdaad net werken is. De dingen die je in je hoofd moet opslaan en uiteindelijk weer moet gaan verwerken tot iets positiefs, vragen best een beetje ruimte. Toch heb ik deze week een groot aantal ervaringen opgedaan die nieuw voor mij waren. We hebben deze week de eerste klankbordbijeenkomst gehad met een groepje Summerflowers telers. Toch wel spannend wat deze kwekers vinden van hetgeen je doet. De dag erna is mijn vuurdoop waar het gaat om de goede doelen. In de Pyramide in Naaldwijk had FleuraMetz een benefietavond georganiseerd voor de stichting Make A Wish, met als trekkers Tim Knol en Pim van de Akker. Hier hebben we als Summerflowers een mooie winkeliers excursie weggeven. De dag erna vroeg naar de IPM in Essen. Hier heb ik gesproken met de crème de la crème van de bloemisten wereld. Ik heb ontmoetingen gehad met Alison Bradley van het Schotse blad Fusion Flowers, die op de beurs ook nog een tulp naar haar vernoemd kreeg en met een van de belangrijkste bloemschikgrootmeesters, de Duitse Gregor Lersch. Hoewel ik best vereerd was deze beroemdheden te ontmoeten, heb ik natuurlijk direct de kans aangegrepen om Summerflowers met al zijn telers en producten onder zijn aandacht te brengen. Het is zeer leerzaam om te zien hoe de wereldtop van Arrangeurs zich op deze beurs van hun beste kant laat zien. Waar kun je op je gemak kijken naar mensen uit de hele wereld, die hun beste beentje voorzetten, om de nieuwe generatie te laten zien hoe mooi ons bloemenvak is. Als toetje trof ik in het Duitse Essen alle topmannen van de grote Nederlandse bloemenbedrijven. Ook hier weer het concept Summerflowers uitgelegd. Nu ik dit stukje teruglees snap ik eigenlijk niet dat ik niet helemaal uitgeput ben na zo’n week. Dit komt waarschijnlijk omdat zoveel positieve gesprekken je ook veel energie geven. Als klap op de vuurpijl deze week ook nog drie nieuwe Summerflowers telers ingeschreven. Eigenlijk heb ik wel veel zin in volgende week en dat is best een goed gevoel.