Eind van de rustige winter

Blog Week 10 201510_2015

Er is nu duidelijk sprake van voorjaar. Alle gewassen gaan weer groeien en de drukte kan beginnen. Toch heb ik op dit moment meer het idee dat de rustige tijd weer begint, omdat deze winter een erg drukke tijd voor Summerflowers is geweest. Eigenlijk moet ik misschien zeggen dat het voorjaar wel druk is, maar dat het voor mij iets duidelijkere bekendere werkzaamheden betreft. Afgelopen winter is een winter geweest van leren, praten, uitdenken en samenwerking zoeken. Ik ga er namelijk vanuit dat je verste komt als je samenwerkt. Lastig is echter met wie je samenwerkt en hoe je samenwerkt. Samenwerken is namelijk echt samenwerken en dit kan alleen als je samen werkt aan een gezamenlijk doel. Als je gaat samenwerken met een partij die exact hetzelfde doet, kom je niet echt verder. Je moet samenwerken met de partijen die voor en achter je in de keten staan. Als er overlappingen zijn, kun je dit ook het beste in overleg doen en zo er samen beter uit komen. Ik doel hier op de samenwerking die er dit jaar gaat ontstaan met PurEseasonalflowers. Waar het gaat om product overkoepelende zaken zoals bloemistenbeurzen e.d., gaan we deze samen verzorgen. We staan tenslotte voor hetzelfde collectieve doel, het beter onder de aandacht brengen van seizoensbloemen. Als we samen de markt laten groeien, is er ruimte voor het extra marktaandeel van de Summerflowers telers. Dit laatste is dan weer ons voordeel van deze samenwerking. Verder is er natuurlijk de aansluiting met Floral Fundamentals en Floraccess. Beide initiatieven kunnen er voor zorgen dat de bloemen van de Summerflowers telers beter onder de aandacht komen. Het komt er dus eigenlijk op neer dat je best moe kan worden van een “rustige” winter. Ik zie dus het voorjaar met blijdschap tegemoet, zodat ik weer lekker moe kan worden van bekende zaken.