Vliegende start

Blog Week 12 201512_2015

Na een periode van Summerflowers zonder veel bloemen te zien, is de productie voor een aantal van onze telers weer helemaal op gang gekomen. De afgelopen weken ging de productie weer ruim boven de 100.000 takken per week uit. Dit aantal zal doorgroeien tot meer dan 3 miljoen takken per week. Het sortiment dat bij Summerflowers onder de aandacht komt behelst 132 bloemengeslachten met een veelvoud aan cultivars en kleuren. In totaal hebben we meer dan 1000 verschillende bloemenitems onder de aandacht. Toen ik me dit realiseerde schaamde ik mij er iets minder voor dat ik niet alles 100% in mijn hoofd heb zitten. Hoewel je dit eigenlijk wel van jezelf verwacht, kom je op een bepaald moment tot de conclusie dat dit niet kan. Op dat moment is het belangrijk om bepaalde zaken aan anderen over te laten. Hoewel dit best goed gaat, blijft de drang om overal controle over te hebben bestaan. Dit is natuurlijk compleet nutteloos energieverbruik, die ik beter aan iets anders kan besteden, maar dit lukt nog niet helemaal. Omdat ik soms net een mens ben, zal het wel even duren voordat ik er gewend ben dat anderen zeker zo goed de zaken goed kunnen organiseren, waarschijnlijk (vrijwel zeker) beter dan ikzelf. Ik bedoel hier voornamelijk de Social-media mee. Hoewel ik mijn uiterste best doe om dit goed op te pakken, blijf ik dit toch lastig vinden. Gelukkig is juist dit een klusje waar we bij Summerflowers dit jaar een extra kracht voor hebben. Hoewel ik absoluut niet oud ben, voel ik me niet tot generatie Z behoren. Generatie Z is de generatie die na 2020 de werkvloer gaat bestormen. Deze generatie is opgegroeid met internet en kent zelfs geen wereld zonder. Laat dit nu wel net de generatie zijn die over 10 jaar de hele keten gaat beheersen. “rekken en erbij blijven” zij een op dit moment weer populair wordende cabaretier uit de vorige generatie. Dit is ook wat ik ga doen, alles doen wat nodig is en als ik het niet snap het aan een ander vragen.