Rust in drukke tijden

Blog Week 17 2015henk17 2015

Voor de Summerflowers is nu echt het zomerseizoen aangebroken. De komende weken komen de Pioenrozen op de markt en dit is toch de echte aftrap voor een seizoen vol van mooie en inspirerende bloemen. In deze periode is het belangrijk om overzicht te houden. Er staan zoveel mooie evenementen op stapel en er is zoveel te regelen dat je wel eens vergeet dat het eigenlijk gaat om die mooie bloemen die mensen blij maken. Eén van deze leuke dingen is het regelen van de opnames voor het RTL4 programma Weddingplanner, waar we als Summerflowers een kleine bijdrage aan leveren. Het komt er op neer dat als je maar met goede ideeën komt, je best wel invloed hebt op de manier waarop het product zomerbloem, maar ook het initiatief Summerflowers onder de aandacht komt. Het mag duidelijk zijn dat er geen enkele twijfel bestaat over de populariteit van onze seizoensproducten, maar de activiteiten van Summerflowers kunnen wel wat extra aandacht gebruiken. Om de zaken goed onder controle te houden is echter wel tijd nodig. Omdat je tijd niet kunt maken is hier een andere oplossing voor gezocht. Op dit moment heeft Summerflowers twee dames in dienst die de algehele afhandelingen van de dagelijkse verplichtingen (het informeren van de handel) op zich nemen en actief meedenken over de ontwikkeling van Summerflowers. Een onderdeel hiervan in een grondige aanpak van de website. Ideeën over aanpassingen worden nu direct aangepakt en dat geeft toch wel wat rust in de tent. Omdat alles nu goed lijkt te lopen, krijg ik weer tijd om te doen wat ik echt leuk vind, de weg op om te praten met telers over de noodzaak van marketing en hun voordeel om zich bij ons aan te sluiten. Natuurlijk is dit ook nodig om de extra kosten die met de gekochte tijd zijn ontstaan weer goed te maken. Het doel is natuurlijk om steeds meer te doen terwijl de kosten per teler gelijk blijven. Een eenvoudig rekensommetje leert dat je dan meer telers nodig hebt. Voor deze acquisitie heb ik dus nu wat meer tijd.