Eindelijk zomer

IMG_2862Week 23 2015

Met de regen tikkend tegen het raam is de titel van dit blog wel een beetje vreemd, maar toch is voor ons de zomer aangebroken. Als het weer meezit dan is het gewoon zomer. Zit het weer niet mee, maken we er zomer van met onze bloemen. De komende weken ga ik waarschijnlijk weer te veel kilometers en uren maken om alle bloemen voor de diverse presentaties weer op tijd op de goede plek te krijgen. Toch is dit een van de leukste periodes van het jaar. Je bent de hele dag fysiek met de bloemen in de weer en je merkt dagelijks dat iedereen helemaal blij wordt van zomerbloemen. Tijdens een door ons georganiseerde VIP excursie, waarin we een bloemist met zijn personeel hadden uitgenodigd een dag met ons op pad te gaan naar een aantal telers, viel ons op hoe weinig de bloemist bekend is met het fenomeen bloemen telen. Deze mensen waren echt onder de indruk van wat er allemaal bij komt kijken om een goede bloem in de bloemenwinkel te krijgen. Ze waren onder indruk van de techniek, maar ook van de soms twee jaar van tevoren uitgestippelde planning, die nodig is om een bloem, die normaal maar een paar weken in het jaar verkrijgbaar is, gedurende een langere periode op de markt te houden. Hier hebben de telers ook uit kunnen leggen dat ze er alles aan doen om hun bloemen zo duurzaam mogelijk te produceren. Vaak wordt hier vrij makkelijk over gedacht. Omdat we in Nederland vaak niet het goedkoopst kunnen telen, moeten we het natuurlijk wel het beste doen. Hierbij hoort ook de zorg voor ons milieu. Naast het werken met bloemen komt er nu iets op mijn pad waar ik best wel zenuwachtig van wordt. Ik moet ons verhaal gaan vertellen voor de camera. Volgende week doet Summerflowers mee in een aflevering van RTL Weddingplanner die in september wordt uitgezonden. Naast prachtige creaties, gemaakt door Miranda ten Voorde, gaat het natuurlijk ook om het concept Summerflowers. Ik ben blij dat er allemaal mensen bij zijn die hier ervaring mee hebben en hoop dat ik het over kan doen als het fout gaat. Kortom een nieuwe ervaring waar ik hoop weer iets van te leren. Prettige zomertijd toegewenst.

Gr. Henk van den Berg