Veel gedaan en nog veel te doen

Week 27 2015 wk 27-2015

Ik ben de afgelopen weken constant met bloemen bezig geweest. Bellen naar de telers die de bloemen ter beschikking stellen. Regelen hoe de bloemen op de goede plek terecht komen. Zeer precies bijhouden wie welk fust levert, zodat dit later netjes verrekend kan worden. Best lastig om 85 soorten bloemen bij 45 verschillende telers vanuit het hele land vandaan, op steeds drie locaties te krijgen. Op het moment dat je denkt dat je dat uit het hoofd kan doen, ben je al ten dode opgeschreven. Dus netjes alles direct in de computer zetten en steeds afstrepen wie je al aan de telefoon hebt gehad. Hierna alle betrokkenen mailen om zeker te weten dat alles goed is overgekomen. Hierna het leuke werk, de bloemen halen en vooral meewerken aan de presentaties. Zo was ik bij de opnames van RTL Weddingplanner de assistent van de assistent van de arrangeur. Ik mocht de elastiekjes van de bossen halen. Best wel veel werk met 600 bossen bloemen. In de avond was ik de assistent van onze eigen arrangeur en daar mocht ik de blaadjes van de bloemen afhalen. Volgens haar erg nuttig, omdat dan de bloemen beter tot z’n recht komen. Bij de Piramide mocht ik de banners overeind zetten en tussentijds de presentatie opruimen, zodat de nieuwe presentatie er door de arrangeur van PurE Seasonalflowers weer kom worden opgebouwd. Tussendoor mocht ik ook nog wel even de bloemen regelen en ophalen. Het lijkt allemaal erg simpel, maar als je weet hoeveel plezier je kunt beleven aan het helpen van mensen die met hun professionele manier van werken al die mooie bloemen maken tot een waar kunstwerk is het vooral plezierig. Ik realiseer me dan, dat wij als telers alleen maar grondstoffen maken voor de kunstenaar die bloemist heet. Je realiseert je dan meer dan ooit dat deze bloemist afhankelijk is van de kwaliteit die wij als teler leveren. Door deze hele materie van dichtbij mee te maken wordt dit besef alleen maar groter. Zie het als een kunstschilder die er na het schilderen van een mooi schilderij achter komt dat de gele verf van onvoldoende kwaliteit was en dus het hele schilderij verknoeit. We zijn als teler verantwoordelijk voor de basis van de kunstwerken en nemen dat zeer serieus. Zonder deze kunstenaars worden er geen bloemen verkocht en als er geen bloemen worden verkocht, kan een teler niet leven. Door een periode vrij dichtbij mee te werken met een kunstschilder, al is het maar om de kwasten schoon te maken, geeft je een inzicht in de pracht van ons vak. Dat vak dat we samen met de hele keten moeten omarmen. De bloemist kan niet zonder de teler den de teler niet zonder de bloemist. Ik ben blij dat ik met Summerflowers mee kan werken aan een betere communicatie in de prachtige wereld van de seizoensbloemen.

Gr. Henk van den Berg