Spagaat

VakantietijdSoms heb ik wel eens van die periodes dat het lijkt of er alleen maar uiterst links en uiterst rechts bestaat, terwijl ik eigenlijk wel eens comfortabel in het midden wil lopen. Steeds wanneer ik denk dat de dingen lopen zoals ik wil, verandert er wel weer iets. Als ik mij volop bezig houd met het vinden van nieuwe telers voor Summerflowers, vraag ik mij af of ik wel genoeg doe om het voor deze telers interessant te maken om met ons mee te doen. Natuurlijk ben ik er van overtuigd dat dit zo is en hoef ik mij eigenlijk nergens zorgen over te maken. Totdat iemand tegen je zegt dat het helemaal niet belangrijk is of je gelijk hebt, maar dat het veel belangrijker is dat ze ook geloven dat je gelijk hebt. Met deze gedachte dan toch nog maar eens in de argumenten duiken. Veel gesprekken met bloemenkopers en allerlei initiatieven op afzetgebied. Je leert hier erg veel van en het is zeker geen verloren tijd die hier in gaat zitten. Probleem is wel dat deze, hoewel niet verloren tijd, wel erg veel tijd kost. Tijd die ik niet heb kunnen besteden aan het bezoeken van de potentiële nieuwe Summerflowers telers. Deze denken vast dat wij hen niet nodig hebben. Niets is echter minder waar. Gelukkig is de nazomer een iets minder drukke periode in mijn werkzaamheden als bedrijfsadviseur, zodat ik deze belangrijke taak weer eens voorrang ga verlenen. Na de vakantie, want dat ga ik eerst eens even doen, volo

telers bezoeken en weer lekker bezig met de dingen die ik graag doe. Bij de bloementelers op de tuin de gewassen bekijken en natuurlijk uitleggen wat Summerflowers voor hen kan betekenen. Na verloop van tijd zal ik wel weer op het idee komen dat er toch nog erg veel andere dingen gedaan moeten worden en dat de interesse wekken van de handel toch ook een belangrijke zaak is. Natuurlijk is het van belang dat we de gehele zomerbloementeelt onder de aandacht brengen, maar het is zeker zo belangrijk om te zorgen dat vooral de Summerflowers telers hier van profiteren. Hiervoor doen zij tenslotte met ons mee. Ik ga dus voluit knokken voor een grotere markt, om vervolgens de Summerflowers telers dit vacuüm in te laten vullen. Over deze materie ga ik nu eerst even lui op een tuinstoel na zitten denken om dan weer met frisse zin het volgende jaar voor te bereiden. Als de zomer bezig is, begint namelijk al het nadenken over 2016. Prettige vakantie.