Postvakantiale depressie

wk 35-2015Week 35 2015

Vakantie is een dingetje in het jaar waar je toch een beetje naar uitkijkt. Lastige is dat het eigenlijk nooit uitkomt om met vakantie te gaan. Op vakantie heb je mooi de tijd om overal weer eens goed over na te denken. Toch heb je juist op vakantie eens een keer helemaal geen zin om na te denken. Wat betreft het nadenken is vakantie dus een verloren periode. Wel is het volgens mijn belangrijk om soms eens even bij te tanken en aan andere dingen als werk te denken. In mijn geval ben ik de eerste dagen kwijt aan ontstressen. Hoewel het dan best leuk is, is het nog niet ontspannen. Net op het moment dat dit wel lukt, begin je weer te denken aan de dingen die na de vakantie weer moeten gebeuren. Eigenlijk is vakantie best een ingewikkelde en belastende periode. Voor de vakantie heb je het druk met regelen dat alles tijdens de vakantie goed gaat en als je thuiskomt komen er direct zo veel zaken op je af dat je op slag de vakantie weer bent vergeten. In die periode vlak na de vakantie vraag ik me wel eens af of het niet meer ontspannen is om niet op vakantie te gaan. Voor dit gevoel heb ik voor mezelf een nieuw woord gecreëerd, namelijk de “Postvakantiale depressie”. Net als die andere depressie weet ik dat het weer over gaat en dat ik een weekje later weer blij ben met de dingen die ik op vakantie heb gezien en gedaan. De conclusie is dus dat ik volgend jaar weer gewoon op vakantie ga. Nu ik weer lekker aan de gang ben, begint het direct weer een beetje nazomer te worden. De nazomer is weer de periode van bloemistpresentaties en beurzen. We gaan samen met PurEseasonal Flowers mee doen met het Flower Event in de Piramide. Op dit moment begint de voorbereiding voor onze presentatie in Alden Biesen, waar onze eigen arrangeur Melanie Warmerdam toparrangeur Stijn Simaeys gaat assisteren om de kerk van Alden Biesen om te toveren in een zomerbloemenparadijs. Met zo veel zaken om naar uit te kijken is de term depressie eigenlijk wel een erg zware term en moet dan ook meer opgevat worden als een ludieke woordspeling dan als een echt probleem. Zomerbloemen hebben toch de eigenschap om iedereen van een depressie af te helpen. Wie wordt er nu niet vrolijk van onze uitgebreide sortiment seizoensbloemen.

Gr Henk van den Berg