Verkennen

Hoewel ik natuurlijk best weet waar ik mee bezig ben en waar ik met wk43Summerflowers naar toe wil, blijft het toch zoeken naar de beste weg om te bereiken wat je wil bereiken. Om mensen te overtuigen dat ze veel voordeel hebben van deelname aan Summerflowers, is het wel belangrijk dat dit op een manier wordt verteld die duidelijk is voor iemand die er niet dagelijks mee bezig is. Vergelijk het met een vraag over computers aan iemand die er verstand van heeft. Je krijgt dan een antwoord dat waarschijnlijk helemaal waar is, maar je als computerleek helemaal niets mee kan. Als je dan nog eens vraagt wat hij nu bedoelt, krijg je weer dezelfde stroom informatie over je heen waardoor je halverwege al afhaakt. Soms heb je dan echt het idee dat degene die het je aan het uitleggen is je vreselijk dom vindt. Waarschijnlijk komt dit doordat je jezelf erg dom vindt. Toch trek ik hier een andere conclusie. Hoewel in mijzelf niet uitermate slim vind, denk ik ook niet dat ik uitermate dom ben. Als ik mezelf wel eens hoor praten over Summerflowers en wat dit allemaal voor de telers kan betekenen en dat we zo aan de weg timmeren, snap ik eigenlijk helemaal niet dat niet iedereen direct met ons mee doet. Misschien moet ik wel de conclusie trekken dat ik op dat gebied eigenlijk die computer-nerd ben, die het zelf wel snapt maar het daardoor niet duidelijk uitlegt. Om dit probleem te tackelen zijn we begonnen om een mooie brochure te maken waarin duidelijk, en in de woorden van telers en handelaren, uitgelegd wordt wat we proberen te bereiken en waarom dit in zo belangrijk is voor het hele vak, maar met name voor de Summerflowers telers. Als ik nu nog verder ga met dit verhaal snapt niemand er nog iets van. Ik ga dus weer snel verder met de brochure, zodat hij met de Trade Fair klaar is. De bedoeling is dat deze zo duidelijk is, dat er vrijwel geen verhaal meer bij hoeft. Ik zal dus best nog een heel beetje tekst moeten schrappen voordat het zo ver is. Er leiden vele wegen naar Rome, maar je zal ze toch een beetje moeten verkennen om de goede weg te kunnen vinden.