Rust roest?

20130918_092111

Afgelopen winter heb ik net als andere jaren een aantal weken de stekker eruit getrokken. Natuurlijk zijn alle noodzakelijke zaken geregeld en zijn er op dit moment anderen die er voor zorgen dat de boel door blijft draaien. Deze weken van door mijzelf opgelegde rust blijk ik nodig te hebben om de boel een beetje te resetten. Zo aan het eind van het jaar heb je veel dingen die je toch nog even wil doen, maar die op de een of andere manier niet lukken. Nu is dit altijd het geval als je meer wil doen dan kan, maar gevoelsmatig is het dan toch niet gelukt. Zo aan het eind van het jaar lijkt het er wel op, dat iedereen hier last van heeft, want juist in deze laatste periode van het jaar wordt je door erg veel mensen benaderd die ook nog even wat dingen af willen maken. Omdat we dit allemaal doen, lukt het waarschijnlijk bij niemand. Misschien moeten we wel een deadline instellen van 1 december. Dus na 1 december geen dingen nog even gaan doen, maar alleen voluit bezig om de dingen waar je mee bezig bent af te maken. Op die manier geven we de mensen waar we iets van willen de rust om dit gewoon te doen, zonder dat er steeds iets tussenkomt. Het even zonder resultaat iets proberen af te maken heeft ook als resultaat dat het nieuwe jaar direct hectisch begint, omdat je eerst nog even wat dingen af wint maken wat in december niet is gelukt. Houdt dus in dat de eerste weken van januari ook al weer om zijn, voordat je aan iets nieuws kan beginnen. Komt er dus op neer dat als je in december al die nieuwe dingen niet had willen doen, je in januari direct met deze nieuwe dingen kan starten. Ik kom nu zeker op een aantal weken tijdswinst uit. Voor mensen die productiewerk doen lijkt dit een heel onlogische uiteenzetting, want elk uur is er dan één, maar ik denk dat mensen die net zulk wazig werk doen als ik het een beetje aan zullen voelen. Zelf maak ik mijzelf dus wijs dat ik dit volgend jaar beter ga doen. Ik ga er dus nu vanuit dat die paar weken rust geen roest betekenen, omdat ik er eigenlijk twee weken mee heb gewonnen door in die weken rust dit plan te bedenken. Ik ga mijn uiterste best doen om er aanstaande november aan te denken dit blog nog een keer door te lezen.