Trotse dorpsgenoot

20160223_171246.jpg

Als doorgewinterde niet voetballiefhebber had ik in eerste instantie niet door dat onze plaatselijke voetbalclub het in Nederland erg goed deed. Niet voetballiefhebber betekend niet dat ik voetbalhater ben, integendeel. Ik kan enorm genieten van al die mensen die tijdens een EK of WK de beste periode van het jaar beleven. Ik heb al eens meegemaakt dat ik tijdens een WK aan een klant vroeg wie er die avond speelden. Hij wilde me geen antwoord geven. Later begreep ik dat ik geen antwoord kreeg, omdat hij dacht dat het niet mogelijk was dat er iemand zou kunnen zijn die dit niet wist. Ik wist het dus echt niet. Toen ik hem hiervan had weten te overtuigen vertelde hij tegen wie (die naam ben ik natuurlijk vergeten), Nederland in de kwartfinale moest spelen. Deze man bleek een belangrijk functie te vervullen bij onze plaatselijke voetbalclub, u weet wel die beroemde Noordwijkerhoutse voetbalclub die op 2 maart in Utrecht de halve bekerfinale speelt. Met bovenstaande wil ik eigenlijk zeggen dat als we erg binnen onze eigen kring blijven ronddolen, we er vanuit gaan dat iedereen op de hoogte is van waar wij ons druk om maken. Als ik met een teler praat over het presenteren van bv. een mooie Asclepias, dan maakt hij zich vreselijk druk of dat de soort die we gaan laten zien wel iets echt bijzonders is op Asclepias gebied. Hij staat er, waarschijnlijk net als ik, niet bij stil dat Asclepias bij de meeste mensen als bloemsoort al onbekend is en dat alleen een willekeurig exemplaar van deze bloem al bewondering oplevert. In latere presentaties kunnen nog vele malen iets steeds mooiers laten zien. Het komt er op neer dat je vanuit je eigen wereld denkt te weten hoe de ander tegen je aankijkt, terwijl dit natuurlijk helemaal niet zo is. Net zoals een voetballer het te gek voor woorden vindt dat iemand niet weet wat buitenspel is en dit niet weer uit wil leggen, gaan wij vaak uit van te grote kennis van bloemen van de gemiddelde wereldburger. We hoeven alleen maar de bloem te laten zien en met ons verhaal bewondering te oogsten. Met andere woorden, VVSB gaat winnen in Utrecht.