Bloemetje Biertje BBQ

summerflower-170

Hoewel midden in de zomer, toch kan deze BBQ wel eens de laatste van deze zomer zijn. De dagen worden al weer duidelijk korter en soms merk je dat augustus statistisch gezien de natste maand van het jaar is in Nederland. Juist daarom denk ik dat elke mooie dag gebruikt wordt om de gezelligheid via de BBQ in huis te halen. Bij deze gezelligheid hoort natuurlijk ook het biertje en wijntje. Hiernaast wordt gedacht aan zoutjes en natuurlijk de salades en het stokbrood. Om de boel te beschermen is ook de partytent onlosmakelijk verbonden met de BBQ. Gezelligheid troef dus. Wat dan opvalt, is dat elk feestje dat binnen wordt gevierd wordt opgevrolijkt met een mooi boeket bloemen of een bloemstuk. Een bruiloft kan al helemaal niet zonder bloemen, zelfs als deze buiten wordt gevierd. Waarom is dan bij de gewone buitenfeestjes het boeket bloemen de grote afwezige. Waarschijnlijk omdat er gewoon niet aan wordt gedacht. Zeker niet omdat het niet kan. Er zijn erg veel bloemen die het gewoon buiten erg goed doen, als er bij het opmaken van de vaas of het maken van het boeket rekening mee wordt gehouden dat het boeket buiten komt te staan. Als je het een beetje goed uitkient, heb je er wel twee weken plezier van, omdat door de koudere nachten de bloemen veel minder snel uitbloeien. Dat een boeket dat je zomaar de winkel koopt wel eens tegenvalt als deze buiten wordt gezet, komt omdat de bloemenwinkelier niet weet dat het boeket buiten komt te staan. Vooral in de zomer doet een wat losser boeket en in de huiskamer beter, omdat door de losse opmaakt de bloemen natuurlijker kan blijven verdampen en daardoor niet verstikken. Als het boeket buiten komt te staan werkt het precies andersom.. Het boeket moet strak en kort worden gebonden, met veel bloemen in een niet al te groot boeket. De verdamping wordt dan beperkt en de bloemen houden het veel langer uit. Als er dan ook nog een beetje rekening mee wordt gehouden dat een boeket niet in de volle zon en strak op de wind staat, is het een doorslaand succes. Regen is voor de meeste zomerbloemen geen enkel probleem. Ze zijn immers gewoon buiten gegroeid en bloeien zelfs na een regenbui gewoon door. Grote hulp zou het zijn als de bloemenwinkelier bij het verkopen van een boeket bloemen vraagt waar het boeket voor is bedoeld. Deze kan dan de werkwijze aanpassen aan de wensen van de klant. Tevens brengt hij de klanten door deze vraag op het idee om eens een bos bloemen buiten op de tuintafel te zetten. Neem van mij aan dat als het regent en je kijkt naar buiten naar het ongebruikte terras, dit er een stuk vrolijker uitziet met een mooi toefje bloemen op de tuintafel geduldig staat te wachten op de zonnestralen die zeker weer gaan komen. Hoewel ik natuurlijk niet altijd met bloemen bezig ben als ik met een biertje bij de BBQ sta, denk ik wel dat het een vergeten stuk van de afzet van zomerbloemen is. Ik denk dat de slogan “Bloemetje Biertje Barbecue ” best een mooie aanvulling zou zijn op de oude term “Bloemen houden van mensen”. Ik denk dat iedereen van bloemen houdt, je moet ze alleen wel eens op het idee brengen.