Be good and tell it

blog-38

Afgelopen weken stonden in het teken van bloemen regelen. Bloemen voor de zomerafsluiting in het Belgische dorp Hoogstaten en de bloemen voor de grote arrangeurbeurs in de landcommanderij Alden Biesen ook in België. Hoewel het best leuk is om dit allemaal te doen gaat er wel veel tijd in zitten. Leuk is wel dat je zelfs hier vaardigheid in krijgt. Niet alleen de vaardigheid om alles te regelen zodat je geen fouten maakt, maar ook in het overtuigen van de telers hoe belangrijk het is om aan al deze mooie evenementen mee te blijven doen. De zomerbloemen mogen niet klagen over de aandacht die ze krijgen, steeds meer bloemenwinkels, arrangeurs, maar ook bloemenhandelaren kunnen en willen niet meer om onze producten heen. Het gevaar bestaat dat de telers zien dat het goed gaat en gaan denken dat het niet meer nodig is promotie te maken met de bloemen, die ze ook zouden kunnen verkopen. Toch een beetje met deze angst in mijn achterhoofd benader ik de telers of ze bloemen willen afstaan aan de arrangeurs die hun bloemen in het zonnetje zetten. Tot mijn grote opluchting zat deze angst deze keer echt alleen maar in mijn eigen hoofd. Zonder enig tegengas heb ik in no time alle bloemen voor beide evenementen bij elkaar gekregen. Iedereen lijkt in te zien dat onze gezamenlijke herrie die we over zomerbloemen maken vruchten begint af te werpen. Door zoveel mogelijk de bloemen te laten zien, zijn steeds meer telers er van overtuigd dat dit belangrijk is om de aandacht die er nu is vast te houden. De zomerbloemen staan in de belangstelling en dat is direct het mooiste podium om de vele prachtige verhalen te vertellen die er over onze bloemen zijn. Bijna elk weekend is er een product uit ons sortiment te zien bij Robs Grote Tuinverbouwing. Ik heb met Rob gesproken en hij is dolblij dat hij onze producten mag gebruiken. Dat sluit mooi aan bij het feit dat wij dolblij zijn dat hij onze producten wil gebruiken. Ik ben ooit aan deze blogs begonnen met de titel “wij zijn leuk”. Hoewel mijn vrouw hierop reageerde dat dat wel meeviel, heb ik die titel toch doorgezet. Op dit moment zijn we 5 jaar bezig met Summerflowers en krijgen steeds meer aandacht. De zomerbloemen lopen goed en ik denk dat het tijd is dat we eens gaan uitdragen dat we hier echt aan hebben bijgedragen. Samen met Pure seasonalflowers maken we nu 5 jaar herrie om onze bloemen onder de aandacht te krijgen. Nu denk ik dat het geen onbescheiden gedachte is dat we mede de oorzaak zijn van dit succes. Nu is het onze taak om er voor te zorgen dat we deze aandacht vast gaan houden. De ervaring is namelijk dat als je stopt met aandacht vragen, je deze ook weer snel kwijt kan raken. Dit is dus een verkapte oproep aan de nog niet deelnemende telers om zich ook bij Summerflowers aan te sluiten. Of aan de al deelnemende telers om hun collega’s hier van te overtuigen. Zoals een groot printermerk jaren geleden op een ophaalbrug liet zetten. “We zijn lang genoeg bescheiden geweest” Eigenlijk zijn we er best een beetje trots op, dat we dit mede teweeg hebben kunnen brengen.