Bloemenfestijnen

De komende periode is een periode waarin erg veel bloemen te zien zijn. Op de valreep van de echte zomer worden er overal festiviteiten georganiseerd waarbij bloemen in de hoofdrol staan. Twee weken geleden werd er uitgepakt op het Varende Corso van het Westland, vorig weekend het Rijnsburgs Corso en een bloemenshow in de kerk in Noordwijk aan Zee. Volgend weekend wordt er op het Belgische festival Pukkelpop uitgepakt door iedereen te voorzien van een bloemenhaarband. Flower Power is nog nooit zo dichtbij geweest. Was Flower Power vroeger vooral voor de vredelievende demonstranten tegen de Vietnam oorlog. Nu betekent Flower Power, dat bloemen niet meer weg te denken zijn als er iets feestelijks aan de hand is. Voor de bloemenbranche is dit erg belangrijk. Als mensen het goede gevoel van leuke gelegenheden mee naar huis willen nemen kan dit het beste met bloemen. Bloemen zijn altijd te koop en zeker de laatste tijd zijn er steeds meer bijzondere bloemen waarmee het vaasje rozen opgesmukt kan worden. Je kan eigenlijk elke week een echt ander boeket in huis hebben. Om de bloemen op de festijnen te krijgen worden er door de telers veel bloemen gesponsord. De arrangeurs pakken uit met prachtige creaties en iedereen doet zijn best om zo veel mogelijk op te vallen. Toch is ook de beste arrangeur nergens als zijn meesterwerk niet tussen de meesterwerken van anderen staan. Mensen komen niet naar één stuk kijken, maar wensen net als bij muziek een soort van concert met bloemen. Al deze evenementen worden vaak door erg veel vrijwilligers in stand gehouden en deze mensen verdienen dan ook alle lof. Toch gaan al deze festiviteiten niet door als de telers hun bloemen niet ter beschikking stellen. Zonder bloemen geen bloemenfestijn. Door het laten zien van bloemen op leuke gelegenheden, wordt de aanwezigheid van bloemen gekoppeld aan deze leuke dingen. Hoewel de bloemen niet eens altijd de hoofdrol spelen bij deze gelegenheden zijn ze wel een onmisbaar onderdeel hiervan. Het is dus extreem belangrijk dat telers bloemen blijven sponsoren als hier om wordt gevraagd. Hoewel de bloemen tastbaar zijn, is het vrijwilligers werk net zo onmisbaar. Het sponsoren van bloemen door de telers moet toch een beetje gezien woorden als het uitgooien van een spiering om een kabeljauw te kunnen vangen. Als je de bloemen niet laat zien, kun je hier ook geen vraag voor creëren. Zeker met de vele bijzondere en vaak vergeten bloemen die de Summerflowers telers telen is het extreem belangrijk dat iedereen weet dat ze bestaan. Laat iedere teler, die wel eens twijfelt of het sponsoren van bloemen wel nuttig is, maar eens één van de evenementen bezoeken waar deze bloemen worden gebruikt. Als je dan ziet hoe mensen van bloemen en de dingen die er mee gedaan worden genieten, is elke twijfel weg.