Zomer 2018

summerflowers_verhaal_van_de_maand_2018-07

Na de droogste juni maand in de geschiedenis is het plotseling helemaal niet zo erg meer als het eens een keer minder droog en warm is. Voor de bloemenwinkel komt dit eigenlijk wel goed uit. In deze periode is het de kunst om iedereen te laten genieten van bloemen. De meeste seizoensbloemen zijn nu beschikbaar en omdat ze in hun natuurlijke jaargetijde en omgeving zijn gegroeid zijn ze uitstekend geschikt om op alle plekken goed tot hun recht te komen. Het is voor een bloemenwinkel belangrijk om bij elk weertype bloemen te kunnen verkopen. Als het veel regent kun je gemakkelijk bloemen verkopen voor binnenshuis. Als het warm en zonnig is wordt dit moeilijker.

Toch moet het een trend worden om ook bloemen buiten op de terrastafel te zetten. Waarom moet plezier in bloemen alleen maar binnen. Let er op dat bloemen voor op de tuintafel strakker gebonden moeten worden, om te sterke verdamping te voorkomen. Als een buitenboeket niet in de volle zon staat, gaat hij zeker meer dan een week mee. Vraag dus altijd waar de bos komt te staan. Je brengt dan direct mensen op het idee om ook buiten een vaas bloemen neer te zetten. Herinner ze dan ook nog even aan onze slogan Bloemetje Biertje BBQ.

Een ander onontgonnen gebied is de camping. Steeds meer mensen brengen het weekend, maar ook hun zomervakantie door op een vaste plek op een camping. Deze hele doelgroep wordt eigenlijk nog vaak vergeten. Trek eens de aandacht met een heus campingboeket, b.v. samen met een zware vaas, zodat de vaas niet van het campingtafeltje afwaait. Mensen die van bloemen houden, doen dat ook nog steeds als ze op vakantie zijn. Het enige dat u hoeft te doen is ze op het idee brengen. De keuze in bloemen is op dit moment gigantisch. Je kunt je klanten elke week een nieuwe verassing aanbieden.

Echte zomerbloeiers zijn natuurlijk de zonnebloem. Op dit moment is een veel groter assortiment te koop dan een paar jaar geleden. Mooie opvallende zijn de gevulde Teddy Bear en de gele zonnebloem Limocello. Er is nu ook een zonnebloem die Face Up heet en in een boeket altijd netjes met het gezicht omhoog staat.

Voor de kleur kun je in juli niet om de Phlox heen. De Nederlandse naam vlambloem maakt hij door zijn extreme kleurenpracht helemaal waar. De vaak als ondersteunende bloemen gebruikte Dille, Bupleurum en Ammi, maken van elke gewone bos bloemen een boeket. Voor de afwisseling in het boeket is het nu de tijd voor de originele vorm van de Lysimachia. Anders dan de nieuwe soorten heeft deze Lysimachia cletroides het authentieke “olifantenslurfje” waar de bloem zijn Nederlandse naam aan te danken heeft. Doordat deze bloem eigenlijk een beetje over het boeket ligt, is het een speelse aanvulling.

Vanaf nu zijn de kleuren van de luxe Calla van de koude grond beschikbaar. Omdat deze bloemen in Nederland buiten geteeld worden, zijn ze veel sterker en intenser van kleur. Voor de nog luxere boeketten zijn er natuurlijk altijd de grote Delphinium elatum. De grote takken die er zijn in vele tinten blauw en roze, maar ook zuiver wit, maken elk bloemwerk tot een schilderij. Het mooie van deze bloemen is dat ze ook nog eens extreem sterk zijn. Omdat dit stukje te kort is om alle beschikbare bloemen te noemen, nodig ik u uit om de lijst bloemen op de site eens helemaal door te lopen. Ik weet zeker dat we u op ideeën kunnen brengen.