Fair Trade Aalsmeer

summerflowers-tradefair-3

De Trade Fair in Aalsmeer is voor ons als Summerflowers één van de belangrijkste plaatsen om met zowel de aangesloten telers als de handelaren die onze aanbodinformatie ontvangen van gedachte te wisselen. Nu hebben wij deze keer ook echt iets te vertellen. We slaan een nieuwe weg in, met nieuwe mensen en een op de toekomst aangepaste strategie. Dit alles klinkt allemaal best wel hoogdravend en misschien is dit ook wel zo, maar het geeft in ieder geval erg veel spanning. Lukt het om aan iedereen duidelijk te maken wat we van plan zijn? Hebben we de juiste argumenten om dit aan iedereen duidelijk te maken? Nu denk ik dat de meeste spanning die ik voel vooral met mijn eigen karakter te maken heeft. Voor het eerst heb ik niet alles zelf geregeld. Voor het eerst heb ik niet zelf alle regie. Toch voel ik mij voor 100% verantwoordelijk voor deze beurs. Er moet heel veel geregeld worden, inclusief het presenteren van onze geheel vernieuwde website. Mijn ervaring met een beurs is echter dat ik de meeste spanning van een beurs ervaar voordat deze is geopend. Als de beurs eenmaal op gang is, is er geen tijd meer voor gepieker en ben je in gesprek met allerlei mensen die je iets wilt vertellen, maar ook mensen waar je iets van wilt weten. Vandaag gaat de beurs open en is iedereen welkom om met ons in gesprek te komen en te ervaren waar Summerflowers allemaal mee bezig is. Op deze beurs willen we laten zien dat samenwerking tussen kwekers echt werkt en dat we producten onder de aandacht krijgen die anders onder de schijnwerpers blijven. Op de beurs presenteren we ook ons nieuwe gezicht Marleen van Arendonk. Marleen gaat het komende jaar een groot deel van mijn activiteiten overnemen. Ik hoop dat dit mij de ruimte geeft om meer te netwerken. Ook stiekem hoop ik dat het mij de ruimte geeft om soms een keer te gaan fietsen met mijn vrouw. Ik hoop dat het werken met nieuwe, jongere mensen ons de kans geeft aan te blijven sluiten met de snelle ontwikkelingen in onze branche. Hierbij is samenwerking en aansluiting met alle grote podia nodig. Op een beurs als de Trade Fair is iedereen die iets met deze materie in onze sector te maken heeft aanwezig en is het dus mogelijk dat ik deze allemaal te spreken krijg. Hoewel de spanning nu best hoog is, verheug ik mij zeer op deze unieke gelegenheid om mijn zorgen te delen over onze sector, maar vooral om de kansen die ik voor ons unieke product zie, uit te dragen. Ik wens iedereen een goede beurs toe en hoop zo veel mogelijk mensen te spreken.

Je vind ons in Hal 1 in stand 1.1 Tot snel!!