Herfst 2018

summerflowers-herfst-2018

De herfst mag gerust het meest spannende jaargetijde in de bloemen winkel genoemd worden. Naast de vele bloeiende gewassen die nog steeds beschikbaar zijn, is er een keur aan bes producten die een geheel eigen sfeer aan de winkel geven. Natuurlijk is in dit jaargetijde de Herfstvakantie alsmede Halloween een belangrijke sfeermaker. Alles wat oranje is en is te combineren met zwart doet het goed in het najaar.

Naast bloemen is er in deze periode een hele keur aan allerlei soorten sierfruit. Soms kan het leuk zijn om een mooi bloemwerk te combineren met sierfruit en hier bij een eetpompoen aanbieden incl. een recept voor pompoenen soep. Een echt herfst product is de sierkool. De nieuwe soorten die nu op de markt zijn, zijn anders van vorm en hebben geen last van de geur die vroeger dit product (wellicht) kenmerkte. Als u de Crane Queen en King eens heeft gebruikt, zult u merken dat u deze gerust in een boeket kunt stoppen zonder dat de klanten er mee terugkomen. De gefranjerde geurloze schermen zijn een mooie opfrisser voor uw originele herfstboeket. Natuurlijk is de knaloranje Physalis (lampionbloem) de echte gangmaker in een houdbaar herfststuk, maar ook als decoratie voor uw bloemenwinkel. De herfstchrysant is eigenlijk best een mooi seizoen product dat duidelijk afwijkt van de jaarrond chrysanten. Als u liever iets anders heeft kan ook de keus vallen op de Ajania. De houdbare groengele knopjes van deze bloem doen het goed in de wat strakker gebonden boeketten. Astilbe is er in het najaar in echte herfstkleuren en is het hele najaar te koop. Hierbij is het natuurlijk altijd sierlijk om de het hele najaar verkrijgbare Hang-Amaranthus bij te gebruiken die elk bloemwerk een luxe uitstraling geeft. Voor het iets fijnere bloemwerk zijn er prachtige herfstkleuren van de Scabiosa atropurpurea (Scoop serie) te koop. Deze fijne Scabiosa is verkrijgbaar in steeds meer kleuren die variëren van wit, terracotta, rood, lila tot bijna zwart. Voor de echte herfst en winterkleuren kom je al snel bij de Euphorbia fulgens terecht. De lange veren worden tegenwoordig ook op een andere manier geteeld. Doordat de teler tijdens de groei de bloemaren topt, ontstaat er een makkelijk verwerkbare tros Euphorbia. NIEUWkomer in het najaarsassortiment is de fel oranje kleurige Asclepias Beatrix. Deze grote Asclepias wordt dit jaar het hele jaar door van Nederlandse bodem geteeld door de bij ons aangesloten teler Steef Meewisse. Natuurlijk wordt ook het najaar bepaald door de diverse bes producten. Een heel belangrijke is natuurlijk de Ilex verticilata ofwel de bladverliezende hulst. Ook dit product is er tegenwoordig in meerdere kleuren. Voor de winkelier die graag alweer een beetje naar het voorjaar kijkt, zijn er vanaf begin november alweer Narcissen te koop. Onze teler Leenen start dan met de witte Paperwhite. Later komt hier nog een heel assortiment bij. Voor alle mogelijkheden verwijzen wij u naar de beschikbaarheidsgrafieken op deze website en ter aanvulling onze zeer actieve Facebook pagina.