Kort verhaaltje

Summerflowers Blog week 51 2018

Om een verhaal goed te laten slagen als blog, schijnt het belangrijk te zijn dat je aansluit bij de zaken die er op dat moment spelen. Op die manier krijg je meer aandacht op het internet en dat is belangrijk als je wil dat je blog ook gelezen wordt. Nu is dit blog sinds een paar weken prominent zichtbaar op onze vernieuwde website, maar dan moet je daar natuurlijk wel eerst heen. Met de website is het eigenlijk hetzelfde. Elke dag krijg je wel mails van mensen die een veel beter bereik voor je kunnen regelen dan andere mensen. Lees, als degene die jou website heeft gemaakt. Bij navraag is dat natuurlijk niet waar, want je zit natuurlijk zelf bij de beste en hebt allang gevraagd of alles wel echt klopt en jou site dus wel perfect vindbaar is op internet. Nu doet me dat een beetje denken aan een Belgische bus. Deze is zo breed, dat iedereen voorin kan zitten. Wat moet je nu doen om op te vallen. Ik las ergens dat leuk doen niet werkt. Dat werkt alleen als je ook echt leuk bent. Verrassend is ook belangrijk. Alleen jammer dat je met hetzelfde verhaal maar één keer echt verrassend kan zijn en steeds iets nieuws verzinnen is ook niet makkelijk. Dan toch maar naar een belangrijke dag deze week. Zoals natuurlijk iedereen weet, is het deze week “Short Story Day”. Dus de dag van de korte verhaaltjes. Komt goed uit want korte verhaaltjes zijn er in deze periode van het jaar genoeg. Het valt me mee dat er niet een lijst gepubliceerd wordt met de top 100 van de korte verhaaltjes. Een kort verhaaltje zou kunnen zijn dat gele hesjes in een paar weken tijd een totaal andere betekenis hebben gekregen. Niet dat precies duidelijk is wat de betekenis nu is, maar in ieder geval niet dat ze worden aangetrokken voor de veiligheid. Als je meedoet met de protesten ben je ergers tegen. Waar tegen is niet echt duidelijk, maar je kan het niet helemaal vergelijken met De Tegenpartij van van Kooten en de Bie. De ouderen onder ons weten het nog wel. Een belangrijke slogan van De Tegenpartij was “ Geen gezeik, iedereen rijk”. Dat het fenomeen niet helemaal nieuw is blijkt uit het thema van de oude film uit 1955 “Rebel Without a Cause”. Toch heeft het fenomeen te maken met onvrede. Mensen die gaan protesteren zijn ergens niet gelukkig mee. Nu heb ik het natuurlijk niet over de relschoppers, maar de mensen die gewoon meelopen, omdat ze niet goed in hun vel zitten en denken dat dit door de regering komt. Zelf vind ik dit lastig te begrijpen, want we leven in één van de mooiste landen van de wereld, maar blijkbaar is dit niet het gevoel van de gele hesjes. Waar gaat het mis. Waarschijnlijk omdat er te veel verhaaltjes worden verteld die later niet uitvoerbaar blijken te zijn. Een mooi verhaal bij de verkiezingen schept verwachtingen. Een natuurgids zei mij eens dat een verwachting een geplande teleurstelling is. Laten we de komende tijd eens niets verwachten en gewoon blij zijn met al die dingen die wel goed gaan. Niets beloven wat je niet kunt waarmaken. Een bos bloemen krijgen die je niet verwacht is veel leuker dan wanneer je er eigenlijk wel op rekent. Prettige feestdagen