Afzet en Techniek

Summerflowers Blog week 13 2019

Vorige week een geslaagde bijeenkomst gehad met een groot aantal Summerflowers telers. Deze bijeenkomst werd gehouden op het nieuwe bedrijf van Havatec. Deze bouwer van bloemverwerkingsmachines kreeg de tijd om de telers hun nieuwe vindingen te laten zien en telers hadden even echt de tijd om naar deze informatie te luisteren. Leuk was dat ze anders dan bij een individueel bezoek direct veel collega’s om zich heen hadden om mee in discussie te gaan. Niet alleen over de betreffende machine, maar ook om over de hele materie van de steeds verder oprukkende mechanisatie in onze sector van gedachten te wisselen. Na de pauze was het de beurt aan een ander aspect waar iedereen mee te maken krijgt. De digitalisering van de afzet. Het verhaal werd gehouden door een afgevaardigde van één van de partners van de verkering waar ik het in mijn blog van twee weken geleden over heb gehad. Leuk was dat door deze verkering er volop vertrouwen was in de toekomst van deze samenwerking. Soms verrassend dat de aanpassing aan de nieuwe systemen niet echt op vrijwillige basis is. omdat je vrijwel zeker buiten de boot valt als je niet meebeweegt. Wat enorm meewerkt is dat er nu nog maar één podium is en je als teler niet uit diverse opties hoeft te kiezen. Na deze mooie presentaties viel mijn verhaal aan het eind van de dag misschien wel een beetje in het niet. Niet dat ik niets te vertellen had, maar na de vele informatie die er al over de telers was gestort zat het hoofd al meer dan vol. Het werd dus tijd om naar de borrel te gaan. Onderdeel van mijn verhaal waren de presentaties die we als Summerflowers met grote regelmaat verzorgen. Direct na onze telers-bijeenkomst zijn er bloemen verzorgt die door een groep internationale arrangeurs zijn gebruikt bij een nieuwe fotoshoot van Floral Fundamentals. Samen met deze acties nog wat bloemen geregeld voor de Fotoshoot van 365 Bloemen. Alsof dat niet genoeg was, tussendoor bloemen geregeld voor een TV opname van Rob Verlinden ter gelegenheid van de opening van de Keukenhof. Hoewel deze blog volgens de kop gaat over afzet en techniek, heeft hij dus nog steeds alles met seizoensbloemen te maken. Hoewel we met de seizoensbloemen echt mikken op de hang naar nostalgie, kunnen we niet uit het oog verliezen dat we een moderne bedrijfstak zijn, die alle moderne technieken gebruikt om onze bloemen zo gezond en duurzaam mogelijk te produceren. Mooie manier om de lente mee te beginnen.