Lente 2019

summeflowers_lente_spring_2019

De lente komt er vrijwel altijd met een grote knal in. Je zit nog half in de wintermodes te wachten tot het eindelijk mooi weer wordt en opeens is hij er, de lente. De lente gaat in de bloemenwinkel gepaard met een vracht aan nieuwe seizoensbloemen. Nu de bolbloemen een beetje uit het schap beginnen te verdwijnen, zijn de echte voorjaarsbloemen als Ranonkel en Dicentra al weer ruim voorhanden. Als klap op de vuurpijl zijn er voor de liefhebbers alweer pioenrozen te koop. Een echt succes in combinatie met de pioenroos is Alchemilla Robustica. Deze mooie gele vuller lijkt bijna voor de combinatie met pioenen gemaakt te zijn. Het voorjaar wordt al vroeg ingeluid door een keur aan bloeiende snijheesters, zoals Forsythia , Sering en Sneeuwbal. Vanuit de Summerflowers hoek kunnen de schappen gevuld worden met de mooie Campanula medium die in vier kleuren op de markt is. Voor directe aansluiting aan de bolbloemen is de Euphorbia martinii een mooi product. Deze geelgroene bloem wordt nu al van buiten geoogst en geeft een mooie uitstraling aan het voorjaarsboeket. Bij de verkoop van bolbloemen kan de tip om de bloemen gewoon buiten op de tuintafel te zetten een gouden zijn. De bloemen staan dan veel langer dan in huis. Een vaasleven van bijna twee weken is dan vaak makkelijk te halen. Alleen bij strenge vorst moeten ze naar binnen. Is er direct binnen ruimte voor de meer gevoelige bloemen zoals de Astilbe en de Myosotis (vergeet-mij-nietje). Verder in het voorjaar komt de Celosia beschikbaar in een keur aan kleuren. Op dit moment zijn de fijnere bloemwerken exclusief te maken met de mooie Lathyrus in een tal van mooie kleuren. Deze pronkerwt wordt op dit moment door onze nieuwe aanvoerder Laurens Akerboom op de markt gebracht. Zelfs de blauwe en witte Agapanthus is er alweer vanuit Nederlandse kassen. Half april is er ook weer Allium en Violier van onze telers beschikbaar. Kortom de lente kan beginnen. Vanaf deze periode zijn er ook weer Gentianen vanuit Nederland. De natuurlijk Gentiaanblauwe bloemen geven een luxe uitstraling aan het seizoensbloemen boeket. Verder in de lente wordt het assortiment pas echt uitgebreid. De kopcampanula, Nigella (juffertje in het groen) Ixia, Delphinium en Aconitum zijn maar de voorboden van het enorme assortiment bloemen dat de Summerflowers telers voor u kweken.

Veel plezier met de informatie die u vindt op de pagina beschikbaarheid van deze website.