Zomer seizoenen

Summerflowers_Blog_week_21_2019

Vanaf deze periode start de voorzomer. In de seizoensbloemen maak je duidelijk onderscheidt in het assortiment bloemen in elke van de drie delen van de zomer. Het assortiment van de bloemen in de voorzomer is totaal anders dat het assortiment dat er in de nazomer beschikbaar is. Hiertussen hebben we een zeer groot zomer assortiment beschikbaar. Door deze manier van denken hebben we dus geen 4 seizoenen, maar 6. We beginnen met de lente, gaan dan via de voorzomer door naar de echte zomer die we via de nazomer weer verlaten naar het herfst assortiment. Omdat we ook in de winter bloemen hebben komen we zo op de 6 seizoenen uit. Zomaar in een paar zinnen het aantal seizoenen met 50% vergroot. Toch is het echt zo dat het assortiment in de drie zomerseizoenen totaal anders is. Dit maakt het mogelijk om de hele zomer steeds een ander boeket bloemen op tafel te zetten. Het wordt dus ook weer tijd om onze slogan Bloemetje Biertje BBQ weer van stal te halen. Nog steeds lukt het niet echt om de bloemist er van te overtuigen dat je in de zomer ook heel goed bloemen kunt verkopen, als je de klant maar uitlegt dat zomerbloemen heel goed buiten op de terrastafel kunnen staan. Een strak gebonden boeket doet het buiten zelfs langer dan een boeket in de huiskamer. Zelfs als het regent is het een mooi gezicht om vanuit huis de kleurige vaas bloemen te zien staan. De bloemen kunnen er goed tegen, deze zijn namelijk helemaal buiten opgegroeid. De telers van Summerflowers telen samen ongeveer 140 verschillende soorten bloemen. Als je alle verschillende kleuren ook apart wilt benoemen, kom je op meer dan 1000 verschillende bloemen uit. Voordat je al deze bloemen in huis hebt gehad ben je 10 jaar, maal 3 zomerseizoenen, is 30 seizoenen verder. Als je denkt dat je dan weer opnieuw moet beginnen, dan heb je het mis. In de 10 jaar dat je er over doet om alles te zien en te ruiken, hebben de telers al lang weer nieuwe bloemen en varianten op de markt gebracht. Eindeloos genieten dus. Seizoensbloemen zijn er jaarrond. Steeds is er een nieuw seizoen om te vieren.