Zomer 2019

Summerflowers_Zomer_2019

De zomer is geweldig.

De zomer is de mooiste tijd van het jaar. Iedereen die zegt dat er in de zomer geen plaats is voor verse bloemen heeft niet goed opgelet. Waar iedereen denkt aan BBQ en strand, heeft de seizoen
snijbloem zijn vaste plek naast het bier en de vleesspies veroverd. Ten overvloede, maak gebruik van de spreuk Bloemetje Biertje BBQ.

Steeds als de zon gaat schijnen is het mogelijk om de bloemen extra in de schijnwerpers te zetten. Het is wel belangrijk dat u als bloemist aan de klant vraagt of de bloemen buiten komen te staan. Aan u als bloemist dan de taak om de bloemen die buiten komen te staan wat compacter te binden en geen tere bloemen los boven het boeket uit te laten steken. Aan de klant om de bos niet te veel in de volle zon te zetten. Wat veel mensen niet weten is dat deze bloemen vrijwel allemaal buiten zijn opgegroeid en dus prima tegen de buitenlucht kunnen. De houdbaarheid van een goed gebonden buitenboeket is ook nog eens veel langer dan wanneer de bloemen binnen worden neergezet. Zelfs een flinke regenbui kunnen ze makkelijk verdragen. Het zou zonde zijn als al de bloemen die in de zomer door onze kwekers worden geteeld, hun weg naar de tuintafel niet weten te vinden. De keuze is namelijk overweldigend. Begin maar eens met de zonnebloem. Deze koning van de bloemen is de hele zomer verkrijgbaar in meer kleuren en variaties dan veel mensen denken. Hiernaast is er een groot assortiment van de z.g. veldboeket bloemen zoals Bupleurum, Nigella (juffertje in het groen), Delphinium ajasis (ridderspoor), Carthamus (Saffloer of verfplant), Daucus carota (variant op de wilde peen), de Saponaria (zeepkruid) enzovoort. Naast deze typische veldbloemen zijn er ook veel bloemen die worden gekweekt van vaste planten. De telers kweken de vaste planten dan speciaal op om er bloemen van te kunnen snijden. Dit vergt veel vakmanschap, waar de telers dan ook erg trots op zijn. Een voorbeeld is de grootbloemige Delphinium. Deze vaak teer uitziende grote bloem is een van de sterkste bloemen op de vaas. Andere voorbeelden zijn de Lysimachia, de Alchemilla (vrouwenmantel), Phlox (vlambloem), Astilbe, Agapanthus (Afrikaanse lelie), Eryngium (alpendistel), Aconitum (monnikskap) en de vaste plant Scabiosa. De lijst is zo lang dat dit verhaal hiervoor veel te kort is.

Onder de kop informatie (doorklikken naar beschikbaarheid) is op onze website alle informatie, over al de door onze kwekers geteelde producten beschikbaar. Door het grote assortiment bloemen dat we als Summerflowers telers beschikbaar hebben (140 verschillende bloemen in bijna oneindig veel kleuren) kunt u als bloemist elke klant een uniek bloemwerk aanbieden. Als u naast de gewone bloemen ook nog BBQ boeketten gaat aanbieden, kan de zomer niet meer stuk.