Jaar doormidden

Summerflowers_Blog_week_27

Hoewel voor mijn gevoel het jaar net is begonnen, kom ik nu tot de conclusie dat 2019 al weer voor de helft voorbij is. Vorige week was het week 26 en dat is toch echt de helft van de 52 weken die we dit jaar door moeten voordat het jaar ten einde is. Ik heb altijd het gevoel dat de tweede helft van het jaar nog sneller gaat dan de eerste helft. Het is een beetje als vakantie, als je twee weken weg gaat, duurt de eerste week eeuwig terwijl als je eenmaal aan de tweede week bent aangekomen de vakantie bijna voorbij is. Nu gaat er dit jaar nog erg veel gebeuren. Wij als Summerflowers hebben het nu druk met het regelen van bloemen voor allerlei presentaties die we in de zomerperiode verzorgen. De telers willen graag hun bloemen laten zien en wij zorgen ervoor dat dit op alle belangrijke punten kan gebeuren. Afgelopen weekend hebben we foto’s gemaakt van bijna ons volledige assortiment bij Floral Fundamentals. Deze bloemen komen allemaal in het digitale magazine van Floral Fundamentals dat u via een doorklik op onze site gratis kan downloaden. Deze bloemwerken worden gemaakt door de wereldtop aan arrangeurs. Op dit moment zijn er al meer dan honderd wereldtoppers ambassadeur van Floral Fundamentals. Summerflowers verzorgt binnen dit fenomeen een belangrijke rol. Hoewel we maar één van de partners zijn, verzorgen wij wel het grootste deel van het assortiment. In meer dan driekwart van de bloemwerken die door deze arrangeurs worden gemaakt zitten bloemen van de Summerflowers telers. Afgelopen weekend hebben we zelf nog een photoshoot gedaan, op een idyllisch plekje bij een van onze telers. In deze tuin hebben we de mooiste stukken, natuurlijk met de bloemen van onze telers, in een natuurlijk omgeving op de foto gezet. Bij deze natuurlijke omgeving hoort ook onze eigen arrangeur Melanie, die in dit geval de rol van fotomodel op zich neemt. Deze keuze is natuurlijk niet zomaar gemaakt. Melanie is gek op bloemen en werkt hier de hele dag mee. Als je liefde voelt voor de bloemen, zie je dat ook terug op de foto’s. Het is bijna jammer dat we de foto’s pas mogen gebruiken als het volgende magazine van Floral Fundamentals uitkomt. Om dit de compenseren doen we mee met de twee zomercorso’s van Nederland, namelijk het varend corso in het Westland en het corso van Rijnsburg. Hierna komt natuurlijk bloemkunst in Baarn en Fleuramour nog aan de beurt. Dit is zomaar een greep uit de vele keren dat we bloemen laten zien. Nu ik dit schrijf begrijp ik ineens waarom de tweede helft van het jaar zo snel gaat. Er moet zoveel gebeuren dat er eigenlijk altijd tijd te kort is. Het leuke is wel dat de meeste mooie zomerbloemen ook in de tweede helft van het jaar bloeien. Als u in de lijst beschikbaarheid kijkt ziet u hoeveel soorten bloemen er allemaal in deze zomerweken te koop zijn.