Oranje

User comments

De bijval voor het oranje dames elftal is me erg meegevallen. Ik hoorde al weken van te voren dat het niets zou worden omdat het niet op voetbal lijkt. Omdat ik helemaal geen verstand van voetbal heb, kon ik hier niets tegenin brengen. Het verschil tussen dames en herenvoetbal zou ik ook niet uit kunnen leggen, omdat ik ook niet naar herenvoetbal kijk. Hierin ben ik een beetje een eenling. Ik ga graag tijdens een belangrijke voetbal wedstrijd de weg op, omdat het dan zo lekker rustig is. In de meeste gevallen zet ik dan ook de radio niet op de voetbal uitzending. De kijkcijfers van de Dames WK wedstrijden zouden volgens de mensen die ik heb gesproken ook niet zo veel kijkers trekken. Dit is niet zo leuk als je net deze avond uitkiest voor een lange autorit en het is toch druk op de weg. Deze totale ongeïnteresseerdheid voor vrouwenvoetbal heeft er ook voor gezorgd dat vrijwel geen enkele teler speciaal voor de voetbal oranje bloemen heeft opgezet. Nu vind ik dat toch een beetje overdreven. Je moet bijna een jaar vooruit plannen en ook de kans dat een herenteam echt ver komt is vrij laag. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik eigenlijk nooit veel van heb gemerkt dat de mensen oranje bloemen willen hebben tijdens een WK of EK. Waarschijnlijk vonden alleen de telers het leuk als ze konden zeggen dat ze enorme verliezen zouden lijden als Nederland niet door zou gaan naar de volgende ronde. Oranje bloemen vind ik wel leuk. De mooie Asclepias Beatrix heeft niet eens oranje voetbal nodig om bijzonder te zijn. Eigenlijk zouden ze die bloem de nationale bloem van Nederland moeten maken als de tulp dat niet meer trekt. Voordeel voor de Beatrix is dat deze bloem bloeit als er EK en WK wedstrijden worden gespeeld. Dat kan de Tulp niet zeggen. Nu vindt ik oranje tulpen best mooi, maar ze bloeien gewoon niet massaal in de zomer. Er is dus best iets te zeggen voor een oranje bloem die het hele jaar door verkrijgbaar is en ook nog eens dezelfde naam heeft als onze oude koningin. Voor de mensen die vinden dat je voor een nationale bloem toch echt de naam van de huidige koningin moet gebruiken, hebben we de Astrantia Maxima in de aanbieding. Het enige struikelpunt van deze bloem zou kunnen zijn dat het ook nog eens het Zeeuws knoopje wordt genoemd. Dit zou wel eens kunnen duiden op een dubbele pet. Nu denk ik dat onze koningin daar ook niet zo’n moeite mee heeft. Die is tenslotte ook een Argentijnse die heel geloofwaardig de Nederlandse burgers vertegenwoordigd in het buitenland. Om toch nog op het damesvoetbal terug te komen, hoe verder ze kwamen, hoe meer mensen er toch naar gingen krijgen, natuurlijk niet voor het voetbal, want dat was natuurlijk niets, maar voor de inzet en de sportiviteit van de dames. Tijdens de finale was het zelfs stil op de weg, dus ben ik vlak voor de wedstrijd snel even mijn auto wezen wassen. Lekker rustig. Hierna ben ik toch even gaan kijken. Eerlijk gezegd vond ik het best leuk om te zien en ook echt jammer dat ze niet konden winnen, maar ik heb er natuurlijk geen verstand van. Leve Oranje.