Voordelen van de hitte

Summerflowers_Blog_week_35_2019

Op dit moment genieten we van waarschijnlijk de laatste hete dagen van 2019. Veel mensen zijn weer terug van vakantie en ook de scholen zijn op veel plaatsten weer begonnen. Voor de mensen die net gaan beginnen is het dus nog even nagenieten. Normaal gesproken is de zomerbloemen teler niet helemaal gecharmeerd van dit weer, maar deze warme periode heeft toch zo zijn voordelen. De groei is namelijk ook erg groot. Veel gewassen die het soms net niet redden in de nazomer, gaan nu goed aan de groei en zullen nog dit jaar weer bloemen geven. Deze warme periode is wat minder belastend voor de gewassen, omdat de dagen nu behoorlijk korter zijn dan midden in juli. De groei die nu door het warme weer wordt veroorzaakt, geeft straks dus veel langer in het najaar bloemen van een goede kwaliteit. De planten gebruiken de energie die de zon hun nu geeft namelijk voor het maken van een sterke plant die later in het jaar veel meer weerstand heeft tegen de, dan waarschijnlijk, slechtere omstandigheden. De kwaliteit van de bloemen die onze telers dit najaar gaan produceren wordt door deze warme periode verbeterd. Toch mooi dat de natuur zo zijn eigen regeltjes maakt, die helemaal los staan wat we allemaal graag willen. Omdat de telers ook om moeten gaan met tegenslagen door b.v. een hagelbui of heftige wind, kunnen ze nu profiteren van het weer dat in eerst instantie wel wat lastig is. De bloemen groeien snel, maar de kwaliteit is extreem goed. Omdat de mensen weer terug zijn van vakantie zijn er weer meer bloemen nodig en dat klopt dus precies. Toch is het nog wel even handig om nog eens te wijzen op onze slogan Bloemetje Biertje BBQ. Het is namelijk nog lang niet bij iedere bloemist bekent dat een strak gebonden  boeket het buiten uitstekend doet. Een bloemetje bij De BBQ is dus bijna een must. Als u dus bij vrienden op de bezoek gaat voor de laatste BBQ van het jaar, ga dan gerust naar de bloemist er vraag om een buiten-boeket. Als de bloemist niet weet wat dat is, kunt u het mooi even uitleggen. Eigenlijk is een buiten-boeket hetzelfde als een binnen-boeket, alleen is deze wat strakker gebonden om te veel verdamping te voorkomen. Deze bloemen kunnen dan gerust dag en nacht buiten blijven staan. Zelfs als het dan slechter weer wordt, blijft er een zomers sfeertje in de tuin hangen. De zomerbloemen zijn gewend buiten te staan, dus die schrikken niet van een mals regenbuitje. Als u een buiten-boeket niet in de volle zon zet, dan gaat deze in de regel ook nog eens veel langer mee dan een boeket dat binnen staat. Geniet van de zomer en kijk uit naar een mooi najaar.