Lekker najaar

Summerflowers_blog_week_39_2019

Ik hoor veel mensen die moeite hebben met het einde van de zomer. Zelf heb ik daar eigenlijk niet zo veel last van. Het najaar begint voor ons met een aantal mooie tentoonstellingen waarin we de bloemist en de consument laten genieten van al de mooie dingen die we als Summerflowers telers ter beschikking hebben. Afgelopen weken hebben we onze bloemen laten zien in kasteel Groeneveld in Baarn en het komende weekend staan we op het Belgische bloemistenfestijn Fleuramour in Alden Biesen. Hier vullen we samen met Frank Timmerman de kerk met meer dan 100 soorten zomerbloemen. We willen hier aandacht vragen voor de schoonheid van de zomerbloemen en de aandacht voor een schoner milieu. Hoe we dat doen?? Kom gerust een kijkje nemen. Het najaar is ook lekker om vooruit te kijken op de komende winter. De eerste kerstspullen liggen alweer in de winkel en hier doen ze er alles aan om je alvast in de winterstemming te brengen. Je kunt het natuurlijk jammer vinden dat de zomer voorbij is, maar je kan het ook mooi vinden dat het nog niet zo koud is als in de winter en er op een beschut terrasje nog goed te genieten is van een best wel pittig najaarszonnetje. Het is ook lekker dat je niet meer wakker hoeft te liggen omdat het te warm is. De 25e september is het Word Dream Day. Het is toch prachtig dat je niet van de warmte wakker hoeft te liggen als je de mooiste zaken van de wereld bij elkaar kan dromen. Toevallig is het op dezelfde dag ook Comic Book Day, dus als je zelf geen idee hebt waarover je kan dromen is dit misschien wel een plan. Echt genieten hoeft natuurlijk geen droom te zijn. Juist in het najaar kun je in de bloemenwinkel de mooiste bloemen met de mooiste kleuren vinden. Een beetje creatieve bloemist maakt met ons assortiment seizoenbloemen voor elke klant een uniek kunstwerk voor in de nu lekker knusse huiskamer. Hoewel het lang niet altijd meer mooi weer is, betekend dit niet dat je onze bloemen niet buiten op de tuintafel kunt zetten. De meeste bloemen zijn buiten gegroeid en zolang het niet vriest schrikken ze niet van een koude nacht. Soms lijkt het wel jammer dat we nog even door een late nazomer heen moeten, voordat we van de echte herfst kunnen gaan genieten. Prettige herfst.