Regen

Summerflowers_blog_week_41_2019

De regen zorgt er voor dat de natuur in Nederland zo mooi kan zijn. Zonder voldoende neerslag komt zowel de tuinder als de natuur in de problemen. Als ik dus mensen hoor mopperen over het weer, denk ik stiekem, laat er maar wat meer water vallen om de twee droge zomers een beetje goed te maken. Wat waarschijnlijk iedereen achteraf met mij eens is, is dat de mooiste herinneringen plaatsvinden tijdens extreem weer. De belevenissen die met slecht weer plaats vinden, blijven op de een of andere manier veel beter in ons geheugen hangen. Afgelopen week was ik met mijn kleindochter in duin aan het wandelen. Het Amsterdamse waterleidingduin, waar ik vlakbij woon, is bekent om de damherten die er in grote getale vrij rondlopen. Wat ik niet had gedaan voor de wandeling, was de buienradar controleren. (ik heb in mijn vrije tijd namelijk geen telefoon mee). Halverwege werden we overvallen door een enorme hoosbui. We hebben met 4 mensen onder 3 paraplu’s staan schuilen vlak bij een grote dennenboom. De kleine had het best naar haar zin en we zijn allemaal goed nat geworden. We hebben ons vermaakt om een paar hardlopers die waarschijnlijk ook de buienradar niet hadden gecontroleerd. Deze wandeling zal ons nog lang heugen. Toen we drijfnat thuis kwamen hebben we nog uitgebreid om deze actie zitten lachen. Met slecht weer gunnen we ons vaak ook iets extra’s. Als we nat geworden zijn gunnen we ons best wel een warme chocomel op een verwarmt en overdekt terras. Overdekte en verwarmde terrassen zijn het leukst als het regent. Op de terugweg zijn we even langs het tuincentrum gereden. Hier hebben we een mooie bos herfst bloemen meegenomen, (dit hadden we natuurlijk wel verdient). De regen is dus niet alleen goed voor de natuur en de tuinder, het is, als je het wil zien, ook nog eens goed voor ons humeur. Zie het als de term “zonder strijd geen overwinning” of “na regen komt zonneschijn”. De bloemen telers zijn al lang blij als de regen niet gepaard gaat met storm of hagel, want daar wordt je als buitenbloemen teler natuurlijk wel een beetje ongelukkig van. Gelukkig was het net geen storm en is er ook geen hagel gevallen. Het herfst boeketje staat nog steeds op tafel en herinnerd mij aan een heel leuke middag. Dus als het regent, ga dan lekker iets leuks doen en weet dat dit de mooiste herinneringen worden.