Nieuwe ronde voor de gezelligheid.

20191015_134331

Na een best redelijke zomer is het altijd weer een genot om lekker door de ramen heen te zien dat het weer minder is geworden. Zachtjes tikt de regen tegen het zolderraam klinkt toch niet zo negatief. Voor de bloemenwinkel is de herfst eigenlijk de periode om de winkel om te bouwen tot een soort van snoepwinkel voor de bloemenliefhebber. Met de herfst wordt ook de Halloween periode ingeluid. Alles wat oranje is of een beetje naar zwart neigt, is welkom in de winkel. Voor de mensen die deze spullen niet willen kopen, maar alleen binnen komen om even te kijken, is er natuurlijk ook keus te over. De aankleding is er natuurlijk vooral om de klanten naar binnen te lokken. Eigenlijk is een groot deel van het zomer assortiment nog gewoon te verkrijgen. Voor de mensen die de zomer nog geen vaarwel kunnen zeggen is dat heel belangrijk. Begin dus wel aan de herfst, maar sluit uw deuren niet voor de zomer. Veel zomergewassen zijn tegenwoordig jaarrond te verkrijgen. Iemand die de zomer bij zich wil houden heeft altijd de keus om dat via een zomers bloemetje te doen. Voor de liefhebber van de wat donkere dagen is er een nieuw assortiment seizoensbloemen. Een mooi voorbeeld zijn de diverse kleuren herfstasters. Deze mooie bloemen zijn er in de kleuren van wit tot extreem donker blauw en alles wat hier een beetje tussen zit. Kleurrijk zijn tegenwoordig ook de diverse soorten sierkool. Omdat er tegenwoordig vrijwel geen geur meer aan dit product zit, zijn ze zowel voor het Halloweenboeket als de verse boeketten te gebruiken. Voor een wat meer wintersfeer is nu de Euphorbia fulgens beschikbaar in een breed kleuren spectrum. Natuurlijk moet je de bes producten niet vergeten. Door een uitbreiding van het assortiment van de Symphoricarpos (sneeuwbes) die er nu in een groot aantal kleuren is, is deze ook nog veel later in de tijd te gebruiken. Bessen van de Crocosmia en de Chasmanthe zijn heel sierlijk, net als de div kleuren van de Hypericum. Van de rozenbottels zijn ook de grotere varianten beschikbaar. In de bolbloem gewassen is het nu toptijd voor de Nerine. Deze bloem is extreem houdbaar en verkrijgbaar in steeds meer en donkerdere kleuren. Bij de Hortensia’s zijn het nu de doorgekleurde bollen die de toon zetten. Om het boeket of creatie compleet te maken, moet u natuurlijk de grassen niet vergeten. Het grote assortiment siergrassen dat nu beschikbaar is, geeft u de kans om elk boeket een eigen sfeer mee te geven. U kunt dan direct inhaken op de trend die steeds meer wat minder felle kleuren in het boeket aangeeft. Iedereen die denkt dat de herfst saai is, heeft het dus bij het verkeerde eind.