Bejaardentehuis

Summerflowers_blog_week_43_2019

De titel van dit verhaal doet een beetje denken aan de nieuwe serie over meneer Groen die vorige week weer is begonnen. Het gaat daar over de verwarrende omstandigheden in een gebouw waar veel oudere mensen bij elkaar wonen. De sfeer wordt een beetje (net als in het gewone leven), verziekt door een overijverige en de bewoners minachtende manager. Het clubje , oude maar nog niet dode, mensen wil nog iets van het leven maken. Ze verzinnen allerlei leuke dingen om te doen en dit geeft soms hilarische, maar ook wel herkenbare situaties. Wat heeft dit nu met bloemen te maken? Tijdens de laatste Fleuramour, in Alden Biesen, heeft Summerflowers, samen met arrangeur Frank Timmerman de kerk versierd met vooral zomerbloemen. Al deze zomerbloemen waren gestoken in kleine flesjes. Elk kleine flesje was een boeketje bloemen op zich. In totaal hingen er 3000 flesjes in een grote lange zuil in de kerk. Na de hele expositie te hebben doorstaan, zijn aan het eind van de laatste dag al deze flesjes weggegeven. Tijdens deze weggeef actie was het zo druk, dat de deuren even gesloten moesten worden om een beetje overzicht te houden. De weggeef actie was gecommuniceerd op de Belgische radio en veel mensen hadden via die weg aangegeven graag in aanmerking te komen voor een al op water staand mini boeketje. Bij de aanvragen was ook een bejaardenhuis in België. Deze mensen waren hier uiterst blij mee. De bloemen hebben daar nog geruime tijd staan te schitteren. Zelf waren we erg blij met deze recirculatie van ons tentoonstelling materiaal. Iedereen die een flesje kreeg, kreeg die alleen op voorwaarde, dat het flesje netjes ter recirculatie werd ingeleverd. Hiermee werd aandacht gevraagd voor het milieu. De zomerbloemen telers hebben het milieu hoog in het vaandel staan. Op de bedrijven wordt alles gedaan om de bloemen zo milieuvriendelijk te telen. Door deze actie worden mensen bewust gemaakt van het feit dat het gebruik van plastic niet vrijblijvend is. Het gebruik ervan verplicht mensen om dit ook weer goed te verwerken, zodat het niet als zwerfplastic in het milieu komt. Niet het gebruik van plastic vervuild, maar het achteloos weggooien ervan. Natuurlijk waren er ook veel niet oude mensen, die nog lang na de tentoonstelling van onze bloemen hebben genoten. Het voor ons een mooie manier om een groot publiek met onze bloemen te laten kennismaken en van onze bloemen te laten genieten. Natuurlijk hopen we dat deze mensen onze bloemen gaan herkennen in de bloemenwinkel en zich dan het mooie moment herinneren die ze hadden tijdens deze weer enerverende editie van Fleuramour. Natuurlijk vinden wij het niet erg als ze ook nog wat van deze bloemen inslaan om er zelf iets moois van te maken..