Beurstijd

Summerflowers_Blog_week_45_2019

Deze week is de Trade Fair in Aalsmeer. Dit is een beurs die speciaal is bedoeld voor het netwerken van mensen binnen het kringetje van telers en de handel. Eigenlijk is dit best wel jammer. Een bloemist kan hier erg dicht bij de teler komen en meer telers op één dag te spreken krijgen dan dit mogelijk is met een week door het land rijden. Nog steeds lijkt het er op dat de teler en de bloemist denken dat ze elkaar niets te vertellen hebben. Toch klopt dit niet. De teler heeft nog steeds weinig weet van de zaken die in de bloemenwinkel spelen. Als hier al informatie voor de teler wordt doorgegeven blijft die meestal hangen bij de tussenhandelaar. Ditzelfde geldt eigenlijk voor de teler. Als deze al informatie met zijn product meegeeft, blijft dit in de meeste gevallen ergens in de keten steken. Toch denk ik dat de informatie uitwisseling tussen de teler en de bloemist cruciaal is voor een goede werkende keten. Nog steeds denken veel telers dat de handelaar hun eindklant is en denkt de bloemist dat de tussenhandel de bloemen zelf maakt. Een beetje zoals sommige mensen denken dat melk uit de melkfabriek komt en kinderen er vanuit gaan dat geld wordt gemaakt in de geldautomaat. Zelfs toen er tijdens deze beurs tegelijkertijd een bloemisten beurs in hetzelfde gebouw was, namen de telers niet de tijd om te gaan kijken en de bloemisten maakten geen tijd om de telersbeurs te bezoeken. Er zijn door het hele jaar veel evenementen waar de bloemisten en arrangeurs laten zien wat er alleemaal met onze mooie bloemen te maken valt. Op deze beurzen zie je nooit een teler. Er worden ook regelmatig telers bijeenkomsten gehouden. Hier zie je alleen maar telers. Op zich niet zo raar, omdat niemand er aan denkt om ook de bloemist uit te nodigen. Maar ook als je een bloemistentoer organiseert die langs leuke telers gaat, is het moeilijk om die vol te krijgen. Niet omdat het geld kost ( wij doen dat gratis), maar omdat er geen tijd is. Zelf denk ik dat dit de grootste storende fout in onze communicatie is. Daarom nodig ik u uit om op 6,7 of 8 november onze stand op de Trade Fair  in Aalsmeer te bezoeken. Op deze beurs is gewoon iedereen te vinden die iets met de teelt van bloemen en planten te maken heeft. Wij staan in het bloemen gedeelte en maken echt tijd om u een inkijkje te geven in onze wereld. We laten u zien hoe u onze informatie op de website van Summerflowers het beste gebruikt en er staan altijd telers van seizoensbloemen in de stand om uw vragen te beantwoorden. Wees dus van harte welkom in onze stand, nummer 11.16 op de Trade Fair in Aalsmeer op bloemenveiling Royal FloraHolland. Tot ziens.