Belangrijke zaken..

Summerflowers_blog_week_49_2019

De laatste tijd valt het me op dat de kranten vol staan met zeer belangrijke zaken. De opvallendste is de verlaging van de maximale snelheid van 130 naar 100 km per uur op een paar stukjes snelweg en dan ook nog eens alleen op de dag. Omdat ik veel op de weg zit, wordt er van mij ook verwacht dat ik daar een mening over heb. Het liefst natuurlijk dat ik als vervend weggebruiker tegen die verlaging van de maximum snelheid ben. Eigenlijk boeit die verlaging van de maximum snelheid me totaal niet. Buiten het feit dat het vrijwel niets uitmaakt op de totale reistijd en als de filedruk er door afneemt je zelfs tijd bespaart, vind ik het vreselijk kinderachtig om je hier zo druk over te maken. ‘s Nachts kun je gewoon doorrijden, want dan geldt de verlaging niet, terwijl hier nu juist de meeste winst voor het milieu te halen is. Ik ben eigenlijk wel een beetje voorstander om juist in de nacht gewoon 100 te blijven rijden om zo aan te geven hoe klein de opoffering is die met deze maatregel van ons wordt gevraagd. Of ik dit echt ga doen is natuurlijk wel de vraag. Ik wil in de avond natuurlijk ook wel zo snel mogelijk naar huis, maar als dit verplicht met 100 km per uur moet vind ik het goed. Wat mij verrast is dat mensen niet snappen dat als je hier al zo moeilijk over doet, je de mensen die geen snelle auto hebben of zich, terecht of onterecht, achtergesteld voelen, tegen je in het harnas jaagt. Iedereen wil door met zijn leven. De bouwvakker, de boer, maar ook degene die graag een huis wil kopen dat nu niet gebouwd mag worden. Gaat het verkeerd met Nederland? Ik vind van niet, maar ik zal dan wel bevoordeeld zijn. Wat ik wel verkeerd vind gaan is dat er werkelijk altijd gemopperd wordt op van alles wat niet helemaal goed gaat. Het lijkt er op dat het helemaal niet gaat over het vinden van een oplossing, maar over wie je hier de schuld van kan geven. Mijn idee is om iedereen die een wat andere mening heeft dan jezelf, eens te verassen met een bloemetje en dan het eerste kwartier alleen maar over nog onbelangrijkere zaken praten dan de maximum snelheid. Voordeel is dat je deze persoon al iets aardiger vindt en met aardige mensen kun je nu eenmaal veel beter praten. Als je dan niet oppast, verandert een klaaggesprek plotseling in een discussie. Nu ik dit schrijf en dus loop te mopperen op die mopperraars, denk ik dat ik eerst eens met een mooie bos bloemen ga oefenen.