Lente 2020, De natuur ontwaakt

Summerflowers_Zomer_2019

Natuurlijk is de lente de mooiste tijd van het jaar. Ondanks de moeilijke periode die we in dit jaar meemaken vanwege het coronavirus, blijven de bloementelers onder deze moeilijke omstandigheden doorgaan met het telen van mooie bloemen. Juist in deze tijd hebben veel mensen er behoefte aan om een mooie bos bloemen in huis te zetten. Het niet doorgaan van de Keukenhof dit jaar zorgt voor genoeg teleurstelling om niet thuis voor een prettige sfeer te zorgen. De lente zorgt in de bloemenwinkel voor een groot scala aan lente bloemen. De mooiste aanwinst is de echt maar tijdelijk verkrijgbare Dicentra spectabillis. Dit gebroken hartje is er in drie kleuren. De gewone rood roze , de witte en de donkerdere Valentijn. Alleen gedurende de vroege voorjaarsmaanden is deze bloem verkrijgbaar. De echte voorjaarbode onder de zomerbloemen is de Ranonkel. Deze vroeger wat gewone bloem, is nu veredeld tot een kwaliteit die je eigenlijk niet voor mogelijk houdt. De Ranonkel van de Pon Pon serie kan met recht wedijveren met een bloem als pioenroos. De houdbaarheid is geweldig en er is eigenlijk geen pioenroos die meer gevuld is. De kleuren zijn zo divers dat ze in elk luxe boeket wel een kleur te vinden is die past. Dat de Ranonkel een beetje op een pioenroos lijkt is niet verwonderlijk, want ze zijn familie van elkaar. Vanaf half april behoort ook deze pioenroos weer tot de vaste collectie van de bloemenwinkel. Bij pioenroos is het belangrijk dat de bloem voldoende rijp is. Een iets rijpere pioen heeft een langer vaasleven en bloeit veel mooier uit. Laat u dus niet verleiden om harde knoppen te kopen, want dit wordt nooit mooi. De pioen bloeit nog veel mooier uit als u snijbloemen voedsel in de vaas doet. Eigenlijk geldt dit voor bijna alle bloemen. Een beetje snijbloemenvoedsel in de vaas doet wonderen. Er is op dit moment ook vloeibaar snijbloemenvoedsel te koop. Het voordeel is dat dit beter oplost. Als u poeder gebruikt, zorg er dan voor dat dit goed is opgelost, omdat anders het poeder de bloemstelen kan verstoppen. Verstoppen van de bloemstelen kan ook voorkomen worden door de stelen schuin af te snijden. Een schuin afgesneden steel kan nooit plat op de bodem van de vaas gezet worden en verstopt daarom veel minder snel. Het mooie van het voorjaar in de bloemenwinkel, is dat de sfeer langzaam overloopt van de winter naar de zomer. Vroeg zijn er nog volop bolbloemen te koop, die langzaam verdwijnen en worden vervangen door een groot scala aan zomerbloemen die vroeg bloeien zoals de Campanula, Alchemilla, Astrantia, sneeuwbal en pioen. Voor de exclusieve bruidsboeketten zijn ook de Lelietjes der dalen al in de bloemenwinkel te bestellen. Deze geurende bloemen vormen samen met de lichte kleuren van sommige pioenrozen en de witte en roze Astilbe, de basis voor menig bruidsboeket. Blijf gezond en geniet van het mooie dat de natuur te bieden heeft. Prettige lente.