Bruiloft en Vaderdag.

Summerflowers_2020_blog_week_25

Vorig weekend hebben we de bloemen verzorgd voor een bruiloft. Natuurlijk geen echte bruiloft, maar eentje met een bijzonder verhaal. Deze mensen hadden hun bruiloft besproken, maar dat kon door de corona-crisis niet doorgaan. De makers van De Grote Tuinverbouwing op SBS6 hadden toen bedacht dat je deze mensen natuurlijk wel in het zonnetje kunt zetten met mooie bloemen. Natuurlijk werd er niet echt getrouwd, maar er was wel een feesttaart en ook heel veel bloemen. Bijna al deze bloemen waren de seizoensbloemen van onze telers. Vooral de typische bruiloft bloemen als Lathyrus, Astilbe en pioen kwamen mooi in beeld. Hiernaast was er veel ruimte voor de grote Delphinium en ook de Violier was mooi te zien. We zijn er wel blij mee dat SBS6 ons weet te vinden als ze iets echt moois willen laten zien.
De bruiloft markt ligt natuurlijk even helemaal stil, maar dat betekent niet dat de bloemen niet geshowd mogen worden. Onze bloemen zijn natuurlijk ook geschikt voor veel andere evenementen. Zeker nu je merkt dat de horeca weer open is en dat door gebrek aan binnenruimte veel mensen er voor kiezen om buiten op het terras te gaan zitten, moet hier natuurlijk ook een mooi bloemetje op de tafel. Zoals al eerder vermeld, zijn onze bloemen hiervoor bij uitstek geschikt. Een feest dat nog maar zelden wordt aangemerkt als bloemendag is Vaderdag. Op Vaderdag worden er veel dingen gekocht omdat je toch iets moet geven. Vader zegt toch wel dat hij het leuk vindt. Waarom zou je vader niet kunnen verrassen met een mooie ruiker bloemen. Misschien vergezeld van een mooie fles bier of wijn, dan staat dat ook direct niet meer zo afgezaagd.
Zelf krijg ik weinig bloemen. Niet omdat ik dat niet leuk vindt, maar omdat mensen waarschijnlijk denken dat bloemen mij zouden vervelen, omdat ik er de hele dag mee om ga. Ik werk de hele dag juist met bloemen omdat ik er zo gek op ben. Mij verveel je niet met een mooie bos bloemen. Ik ben ook niet extreem kritisch. Ik ga er echt niet iets van zeggen als een boeket misschien iets gevarieerder of beter gebonden had kunnen worden.
Ik denk dat Vaderdag dit jaar nog bijzonderder wordt dan andere jaren. Voorzichtig komen we een beetje meer bij elkaar en Vaderdag is eigenlijk de eerste gelegenheid dat ouders hun kinderen en kleinkinderen, zij het op gepaste afstand, weer in levende lijve zien. Een bosje bloemen zou voor mij, naast het zien van mijn nakomelingen, al een heel mooi cadeau zijn.
Prettige Vaderdag.