Vakantie

Summerflowers_2020_blog_week_31

Mijn vakantie naar Schotland is geannuleerd. We zouden met 4 mensen in één auto een rondreis gaan maken door Schotland. We hadden die reis al in de winter geboekt, voordat er sprake was van reisbeperkingen. Toen kwamen de vragen. Vaart de boot nog wel die ons naar Newcastle brengt? Mogen we wel met vier mensen in één auto of moeten we met twee auto’s achter elkaar aan gaan rijden? Wat moeten we in Schotland als de pups en de restaurants dicht zijn? Gelukkig kwam een paar weken geleden het antwoord op al deze vragen. De touroperator annuleerde onze reis. Nu hoeven we zelf nergens meer over na te denken en kunnen we gewoon vakantie houden. De reis dan is wel geannuleerd, maar onze vakantie natuurlijk niet. We blijven lekker in Nederland en gaan een paar daagjes naar verschillende plekken. Hiernaast hoop ik op mooi weer, want dan kan ik ook een begin maken met het verven van ons huis, dat is er al een paar jaar bij ingeschoten. Als het slecht weer is, is dat ook goed, want dan hoef ik lekker niet te beginnen met het verven van het huis en hebben we tijd om er nog een paar dagtripjes aan vast te plakken. Ik ben al jaren in het buitenland als het hier prachtig weer is. Misschien is het in Nederland ook wel erg gezellig op het terras. We gaan het zien. In ieder geval heb ik nu in de vakantie met zekerheid een goed bed. Zo beschouwt heb ik best zin in deze vakantie. Ik laat me verrassen en misschien bevalt het zo goed dat we altijd in ons mooie landje blijven. Het voelt op dit moment in ieder geval helemaal niet als een straf. In Nederland is van alles te beleven. De natuurgebieden zijn prachtig en overal zie je mensen de mooiste bloemen gewoon in de buitenlucht telen. Op elk terras en elk restaurant zie je de vaasjes met diverse zomerbloemen staan. In de meeste gevallen zijn dit vrijwel allemaal bloemen die door de Summerflowers telers worden geteeld. Hoewel ik op vakantie niet aan het werk ben, kan ik wel echt genieten van het succes van de natuurlijke bloemen die we met z’n allen produceren. Op onze website is precies te zien welke bloemen er op dit moment in productie zijn. Aan de hand van de plaatjes die bij de bloemen staan kan iedere liefhebber makkelijk zien welke bloem gezellig naast zijn biertje op de terrastafel staat. Zomer in Nederland. Nederland is misschien wel het mooiste vakantieland. Als je niet rekent op strandweer, of eindeloze avonden op een terras, kan het bijna niet tegenvallen. Zelfs op een regenachtige dag, regent het meestal niet meer dan 25% van de tijd. Regenjasje in de rugtas en via Google-maps kijken waar je zou kunnen schuilen en er is zelfs bij slecht weer geen vuiltje aan de lucht. Even voor de duidelijkheid, wij gaan niet kamperen. Prettige vakantie.