Van twee walletjes eten.

Summerflowers_2020_blog_week_37

Misschien is dit wel de mooiste periode van het jaar. De zomer is nog niet voorbij en alle leuke dingen van de herfst zijn al voorhanden om van te genieten. Een beetje uit de wind is het eigenlijk nog gewoon zomers weer. Niemand heeft nog echt de behoefte om een trui aan te gaan trekken, gewoon een makkelijk jasje is voldoende. Toch is het in de avond al weer op tijd donker, zodat er ook gezellig van een avondje binnen genoten kan worden. Twee seizoenen in één periode. Voordeel van deze periode op bloemengebied is ook dat naast de bloemen voor de zomer ook veel echte najaarsbloemen al beschikbaar zijn. Je kan dus buiten een mooie zomer boeket op de tuintafel zetten, terwijl je binnen het huis kunt inrichten met een typisch herfst boeket. Welke je kiest is geheel je eigen keuze. Ben je de zomer zat en wil je door, dan kies je voor de herfst en als je nog langer wil nagenieten van een mooie nazomer kies je voor een echt zomerboeket. Van twee walletjes eten was nog nooit zo leuk. Het mooie van seizoensbloemen is dat ze ook echt met de seizoenen meebewegen. Je kan aan de populariteit van de bloemen zien welk seizoen het is. Dit is ook goed te zien in de beschikbaarheid. De bloemen van het seizoen zijn volop beschikbaar en in veel gevallen ook in het seizoen goed betaalbaar. Toch is het niet zo dat seizoensbloemen echt alleen in het seizoen beschikbaar zijn. Door moderne teelttechnieken kunnen bloemen nu over een langere periode geteeld worden, waardoor veel bloemen ook buiten het seizoen mondjesmaat te koop zijn. Dit laatste maakt het mogelijk om, als je dat wil, ook eens het seizoen naar je toe te halen. Als je midden in de winter een zomerboeket wil voor een speciale gelegenheid, is dit ook mogelijk. Je creëert dan door bloemen het gevoel van het seizoen dat je wenst. Hoe langer ik met dit verhaal bezig ben, hoe meer ik me realiseer dat seizoensbloemen eigenlijk een stukje creëerbaar gelukt kunnen betekenen. Door bloemen kun je het gevoel van een seizoen benadrukken en hierdoor vergroten. Ik ben blij dat ik zeer nauw bij deze prachtige productgroep betrokken ben en bij kan dragen aan het overbrengen van al de prachtige weetjes over al onze producten. Op onze website is veel moois te lezen. Veel seizoensplezier.