Herfst 2020 Mooiste seizoen van het jaar

Summerflowers_herfst_2020

Herfst is op bloemengebied een van de meest interessante periodes van het jaar. Niemand wil eigenlijk dat de zomer voorbij is, maar stiekem verlangen we toch naar de gezelligheid van de bezigheden binnenshuis. Door de ramen kijken hoe de regen de laatste bloemblaadjes van de tuinbloemen probeert weg te vagen, maar ook van het late boeket seizoenbloemen dat nog steeds op de tuintafel staat te prijken en door de lagere temperaturen veel langer goed blijft dan verwacht. De herfst betekent het begin van de bes-producten. Te beginnen met de bessen van de diverse soorten Crocosmia en stadig rechte Chasmanthe. De Hypericum met zijn vele, soms zelfs zomerse kleuren, doorlopen naar de veelal witte, maar steeds vaker gekleurde bessen van Symphoricarpos. In de herfst zijn er in beperkte mate herfst Anemonen en zeker aanwezig de latere brons gekleurde Dahlia’s. De Dahlia’s zullen tot de eerste nachtvorsten de bloemenwinkel blijven bevolken. Zelfs de zonnige zonnebloemen passen zich een beetje aan de herfst aan en zijn er deze tijd ook in bronzen tinten. De sierkolen zijn weer een standaard onderdeel van het herfstboeket. De typen Queen en King zijn met hun gefranjerde blad eerder sier Rucola dan sierkool. De komende periode komen er nog veel meer verschillende typen sierkool op de markt. Tot zeker november zijn de nieuwere gevlekte kleuren van de Helenium volop beschikbaar. Naast de geel gekleurde Helenium Kanaria komen er steeds meer brons gekleurde en gevlekte varianten beschikbaar. Er is her sprake van een behoorlijk uitbreiding van het assortiment. Natuurlijk is ook het seizoen van de rozenbottel weer begonnen. In het begin zijn er veel kleine bottels beschikbaar, maar naar mate het seizoen vordert komen er steeds meer grote rozenbottels op de markt. Het najaar is zeker de tijd van de siergrassen. Het assortiment siergrassen is de laatste jaren sterk uitgebreid. Opvallend is de grote pluim van de Cortaderia, of pampasgras. Naast deze grote pluimen zijn er tal van opvallende siergrassen zoals Panicum, Miscanthus (riet) Sorgum en Pennicetum. Het assortiment siergrassen is in de herfst enorm. Best de moeite waard om je er even goed in te verdiepen. Op de markt blijven natuurlijk de diverse Delphinium’s en Astilbe in diverse kleuren. Fris voor de herfst zijn de diverse herfst asters en als voorbode voor de winter de Euphorbia fulgens. Dit is nog maar een deel van het assortiment seizoenbloemen speciaal voor de herfst, die door de Summerflowers telers worden geteeld. De herfst is het ultieme jaargetijde om lekker de eigen creativiteit ten toon te spreiden. De herfst is wars van tradities en vaste gewoontes, die een bijna verplicht assortiment vragen zoals bij de kerst. Wilt u toch met een hype wil meedoen, dan in Halloween misschien een reden om wat oranje Physalis lampionnen en wat sier kalebassen in huis te halen. Prettig herfst.